Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zondag, 22 Oktober 2017

logo rally online

006

Wim Delmel

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Het zal niet de belangrijkste nieuwigheid worden van de Legend Boucles© in Bastogne 2018, en zeker niet de meest populaire maatregel… maar men moet ernstig blijven! Al zeer lang genieten de deelnemers in de categorie ‘Classic’ (60 km/u) van inschrijvingsvoorwaarden die men op zijn minst gezegd kan betitelen als ‘zeer aangenaam’, namelijk 1050 euro per wagen. Dat is een situatie die eenvoudig gesteld, onhoudbaar is. En dat om diverse redenen…

“Eerst en vooral dient er gezegd te worden dat op het einde van de editie 2017 van de Legend Boucles© in Bastogne, de financiële balans…in de rode cijfers zat!”, legt Pierre Delettre, verantwoordelijke van de organiserende RAC Spa, uit. “Er zijn wellicht mensen die denken dat we, zeker met 300 wagens aan de start, een soort ‘Win For Life’ lotje hebben gewonnen. Dat is echter helemaal niet het geval! Door een onuitgegeven wedstrijd op poten te willen zetten, op een parcours dat met zekerheid behoort tot de mooiste van Europa en exclusief voorbehouden aan oude wagens, maken we onszelf het leven wat moeilijk … en worden de kosten de hoogte ingejaagd! Het verveelvoudigen van de proeven op onverhard op zondag en met een regelmatigheidsproef van onuitgegeven lengte, waardig aan de RAC Rally, het heeft allemaal zijn prijs. Een hoge prijs. En e en prijs die zelfs steeds hoger wordt. We komen tenslotte uit op een totaal van 60 baanposten per proef, met professionele baanposten (27 enkel en alleen maar voor de langste proef!) die het behoud moeten garanderen van de natuurzones van het plan ‘Natura 2000’ die wij doorkruisen, dokters, ambulances, extractieploegen, enz… Kortom, voor de Legend Boucles© in Bastogne, hanteren we eenzelfde niveau van veiligheid als voor de Rally van Ieper… en dat voor veel meer proeven (in totaal 13 verschillende!) en op een zeer specifiek terrein, wat de zaken op het vlak van organisatie alleen maar compliceert. Het is relatief simpel Als we willen dat onze winterse klassieker blijft bestaan, hebben we geen andere keuze dan het inschrijvingsgeld van de categorie ‘Classic’ te verhogen…”

Waarom zij en niemand anders? Ook hier zit er een zekere logica achter de beslissing. “Het inschrijvingsgeld van de categorie ‘Classic’ is al jaren hetzelfde gebleven, en dat terwijl de wedstrijd van één dag naar twee dagen ging”, vervolgt Pierre Delettre. “En wanneer men praat over de tweede dag, dan weet men wat dat in de Legend Boucles betekent. Het parcours dat aan de ‘Classic’ deelnemers wordt voorgesteld is nu hetzelfde als dat van de ‘Legend’, terwijl ze vroeger maar twee derden daarvan aflegden. Dat betekent dat de aanhangers van de regularity aan 60 km/u van dezelfde voordelen genieten als de anderen, te weten 100 km in een enkele proef, doorheen de bossen op zondag. Maar ook het gebruik van het tracking systeem, dat men in geen enkele andere wedstrijd vindt, en de live timing die men als app kan downloaden op de telefoon zodat iedereen de voortgang van de teams kan volgen. En dan is er nog de fleece ‘Jn-Joy’ die aan alle rijders wordt geschonken, de officiële rallyplaat in aluminium (in plaats van een simpele sticker) en de DVD die na de wedstrijd aan alle rijders en copiloten wordt toegezonden. Het inschrijvingsgeld voor de ‘Classic’ op 1050 euro laten, daar waar de ‘Legend’ 1650 euro betalen, zou gewoon niet eerlijk zijn. Er zijn wel kostenposten die minder zijn voor de ‘Classic’ dan voor de ‘Legend’, daarom werd er beslist om het inschrijvingsgeld voor deze editie 2018 van 1050 naar 1350 euro te brengen. En dat is alles bij elkaar nog zeer schappelijk als men het vergelijkt met het inschrijvingsgeld voor andere regularity wedstrijden, zij het in het noorden of het zuiden van het land, en die zeker niet het prestige genieten van de Legend Boucles.”

Twee zaken die van belang zijn dienen duidelijk te worden gesteld. Ten eerste, dit bedrag komt “BTW inbegrepen”, wat betekent dat de Belgische deelnemers de mogelijkheid hebben om het in te brengen in hun aangifte. En ten tweede: de verhoging had een lager bedrag kunnen zijn, waarna men het in 2019 opnieuw had moeten verhogen. De organiserende RAC Spa wenste dat spelletje niet te spelen en verkoos een bedrag van 1350 euro te zetten dat voor meerdere jaren kon gegarandeerd worden.

“Met de komst van Eric Chapa en Vincent Franssen in de organisatie van de Legend Boucles in Bastogne, wilden we alles in het werk stellen om de categorie ‘Classic’ in de watten te leggen”, herneemt Pierre Delettre. “Ik denk dat niemand kan klagen over het resultaat. Onze wedstrijd geniet van steeds meer prestige, getuige de zondag, die duur kost aan de organisatie, met een passage door semi-beschermd gebied. Als we nog lang de deze ‘Goodwood Revival van de Historic Rally’ wilden behouden, dan moesten we de inschrijvingsgelden evenwichtiger maken. Dat is nu gebeurd.”

De RAC Spa blijft uiteraard ter beschikking voor ieder die bijkomende inlichtingen wil verkrijgen rond deze materie.

 

Aanpassing coëfficiënten

Ook worden de coëfficiënten herzien, in functie van de homologatiedatum van de voertuigen. Met het oog op het sportieve evenwicht, en om de oudere wagens niet te veel voordeel te geven, en om discussies omtrent bouwjaar en homologatie uit te sluiten, heeft het comité der wijzen volgende indeling vastgelegd:

Voor de wagens van leeftijdscategorie 1 gehomologeerd voor 31 december 1961: 0,95
Voor de wagens van leeftijdscategorie 4 gehomologeerd tussen 1 december 1982 en 21 december 1986: 1,05
Voor vierwielaangedreven wagens met meer dan 2000cc motorinhoud: een bijkomende correctie van 1,1
Voor vierwielaangedreven wagens met minder dan 2000cc motorinhoud: geen correctie.
Voor de wagens van leeftijdscategorie 2 en 3 gehomologeerd tussen 1 januari 1962 en 31 december 1981: geen bijkomende correctie.

Deze ingreep zou de berekeningen moeten vereenvoudigen.

Grote nieuwigheid is een nieuwe klasse
‘Legend’, ‘Classic’… en dan nu ‘Challenger’

Het wordt één van de belangrijkste nieuwigheden van deze uitgave 2018 van de “Legend Boucles in Bastogne” ©. Naast de vertrouwde categorieën van ‘Legend’ en ‘Classic’, besliste de RAC Spa om nog een derde categorie boven de doopvont te houden, de ‘Challenger’.

“Het was niet onze bedoeling om zoals de gekende Franse presentator Jacques Martin een spelletje te spelen waarbij alle kindjes uiteindelijk hebben gewonnen”, bekent organisator Pierre Delettre. “Maar sinds de invoering van de ‘Target Time’ binnen de ‘Legend’ laten sommige deelnemers het hoofd hangen, omdat ze beseffen dat het onmogelijk is om op een resultaat te hopen tegenover jongens als een Thierry Neuville, om maar iemand te noemen. En tegelijk hoorden we dat verschillende rijders vonden dat hun gemiddelde te laag was in de categorie ‘Classic’ (60 km/u). Met het creëren van deze nieuwe categorie ‘Challenger’, hopen we dat we een groter aantal deelnemers tevredenstellen. Er zijn nu teams die de mogelijkheid zullen krijgen om te gaan voor een overwinning in het algemene klassement, en anderen die kunnen dan eindelijk het tempo wat verhogen zonder dat ze zich hoeven te meten met de referenties in de ‘Legend’. In eerste instantie zal het zeker niet de categorie worden met het grootst aantal deelnemers aan de start, maar ze heeft wel een bestaansreden en we denken dat het zeer snel zal evolueren…”

Vanuit sportief oogpunt herneemt de nieuwe categorie ‘Challenger’ de spelregels van de vroegere ‘Legend’ … “Het gemiddelde zal inderdaad 80 km/u worden, ongeacht de regelmatigheidsproef”, vervolgt Pierre Delettre. “En bovendien zal slechts één enkele tijd in rekening worden genomen: die aan de Flying Finish. Er worden dus geen tussentijden opgenomen. Het systeem voor tijdswaarneming zal identiek zijn aan dat van de ‘Legend’, en de deelnemers aan ‘Challenger’ zullen dan ook de start nemen onmiddellijk na de wagens van de categorie ‘Legend’. Het inschrijvingsgeld zal gelijk zijn aan dat van onze koninginnenklasse.”

Het verschijnen van de nieuwe categorie ‘Challenger’ heeft ook als doel om een oplossing te beiden aan een probleem van een meer “structurele” orde. In de editie 2017 van de Legend Boucles in Bastogne©, bestond twee derde van het deelnemersveld uit ‘Classic’ en één derde uit ‘Legend’. Een onevenwicht dat de organisatie graag wilde recht trekken om te vermijden dat “de slang in zijn eigen staart zou bijten”. Daarmee wordt bedoeld dat de eerste ‘Legend’ deelnemers de laatste concurrenten van de ‘Classic’ zouden inhalen op de proeven van de zaterdag.

Wat er ook gebeurt, op het podium in Bastogne zullen de toeschouwers op zondagmiddag kunnen applaudisseren voor de allereerste winnaars van deze nieuwe categorie ‘Challenger’ die zeer snel in kracht zal winnen en zijn adelbrieven zal verzamelen…

Houden de Ascona's 400 van Prinzie en Hermann stand?

In het Historic Belgian Rally Championship staat met de East Belgian Rally de voorlaatste wedstrijd van 2017 op de kalender. Op zaterdag 30 september wachten 13 uitdagende en snelle chronoritten in de Oostkantons. Op het natuurlijke parcours gaat de titelstrijd tussen Stefaan Prinzie en Robin Maes verder, maar voor de overwinning zijn er veel meer kanshebbers.

Deze keer is Paul Lietaer, dit jaar al drie keer aan het feest, niet van de partij, maar Stefaan Stouf kan de fakkel overnemen. De vishandelaar bewees in Roeselare dat zijn Ford Sierra Cosworth ook bijzonder snel is. Alleen ontbreekt voorlopig de betrouwbaarheid om die eerste zege binnen te halen. Rainer Hermann is een andere grote kanshebber. De veteraan is voor eigen publiek altijd bijzonder snel met zijn Opel Ascona 400.

Hermann is de ideale referentie voor Stefaan Prinzie, die met een gelijkaardige Opel Ascona 400 zijn leidersplaats in het kampioenschap verdedigt. Prinzie kan nog één keer vol scoren, want dan heeft hij zijn maximale 7 resultaten behaald en kan hij enkel nog zijn minst goede score verbeteren in de Condroz. Robin Maes, die moest opgeven in Roeselare, volgt op 15 punten, maar de BMW-rijder kan nog twee keer scoren. Alles blijft dan ook mogelijk.

Een andere schaduwfavoriet is Mats Van Den Brand met zijn BMW M3 E30. De jonge Nederlander heeft dit seizoen al erg snelle chrono's gereden.

Frank Baert trekt naar de Oostkantons met zijn Ford Sierra. Arthur Kerckhove verdedigt zijn mooie 5de plaats in het kampioenschap met zijn Escort Pinto. Ook Bob Kellen, Jochen Platton, Tom Nemegheer en Sascha Oosterlinck kiezen voor een "good old' Ford Escort. Pierre Jamin zorgt voor de afwisseling met zijn Daf 66 Marathon.

Het hoogtepunt van een boeiend Superstage seizoen

Na de bijzonder geslaagde Aarova Rallysprint in Oudenaarde, kan VZW Superstage terugblikken op een bijzonder geslaagd seizoen 2017. De Ypres Rally telde voor de eerste keer mee voor het British Rally Championship en de Tour European Rally, wat voor een fantastisch startveld en een razend boeiende strijd zorgde. In 2018 zal het niet anders zijn. Integendeel.

De Renties Ypres Rally zal in 2018 verreden worden van 21 tot 23 juni. En opnieuw staat de Renties Ypres Rally, een evenement dat een schitterend rapport kreeg van de FIA Observer, op het programma van het Belgian Rally Championship, het British Rally Championship, de FIA Benelux Rally Trophy en de Tour European Rally. Kan Keith Cronin, in de Manx Rally net gekroond tot Brits kampioen, volgend jaar de Belgische tenoren verrassen in de Westhoek?

Ondertussen werkt VZW Superstage al naarstig aan de editie 2018. Opnieuw zal het parcours erg compact zijn, met meer dan 50% kilometers tegen de chrono. Langemark wordt de nieuwe openingsproef op vrijdagavond, terwijl Zonnebeke naar zaterdag verhuist. Meer details zullen later onthuld worden.

In elk geval is er opnieuw goed nieuws voor de Ypres Historic Rally, want de Europese status blijft behouden.

Op 6 mei kunnen geïnteresseerden al eens proef komen draaien in de regio tijdens de Short Rally van de Monteberg. In september organiseert Superstage de vierde editie van de Aarova Short Rally, het enige rallyevenement in Oost-Vlaanderen dat hopelijk dit jaar wel uitgebreid kan worden met een bijkomende klassementsproef.

In 2018 wordt het seizoen afgesloten met de Ypres Regularity Rally, een nieuwe hoogstaande regelmatigheidsrally met het kwaliteitslabel en de uitstraling van Superstage.

Binnen exact 1 week gaat de Belgian Westhoek Classic, Vlaanderens populairste regelmatigheidsrit voor (historische) voertuigen, van start. Opnieuw pakt Autoclub Medina vzw uit met een tweedaags evenement, een goed gevulde startlijst (zowel kwantiteit als kwaliteit) en een uitmuntend parcours langs West- & Oost-Vlaamse autosportgeschiedenis uitgestippeld door de broertjes Vanoverschelde.

Om helemaal in de sfeer te komen alvorens de festiviteiten van start gaan, geeft de organisatie u alvast 10 zaken mee die u moet weten omtrent Belgian Westhoek Classic 2017…

1 Een drukke laatste week

Het belooft nog een drukke laatste week te worden alvorens het startschot gegeven zal worden aan startnummer 1. Echter niet voor de organisatie, maar wel voor de volgers… De komende week zullen er namelijk verschillende nieuwsjes te rapen vallen op onze website en facebook-kanaal. Een overzicht: Op maandag 11 september om 20u worden de publiekspunten vrijgegeven alsook de genummerde startlijst. We kunnen u nu reeds verklappen dat de eerste 3 startnummers ingenomen zullen zijn door de top 3 van afgelopen jaar… 

Op woensdag 13 september vindt (achter gesloten deuren!) de medewerkersbriefing plaats. Traditiegetrouw geeft de organisatie aan de 52 medewerkers als introductie een presentatie waarin de editie 2017 voorgesteld zal worden en dat gedeelte willen we graag met iedereen delen! De video hierover wordt verwacht op donderdag 14 september en bevat leuke weetjes, zowel voor deelnemer, servicecrew als volger…

Op vrijdag 15 september gaat onze nieuwe resultatenpagina online. Dit jaar koos de organisatie voor eigen software om de resultaten te verwerken en de resultaten zullen hierdoor niet alleen sneller verwerkt worden, maar ze komen echt “live” online. Een Vlaamse primeur! Afspraak vanaf vrijdag op onze afzonderlijke resultatenpagina http://results.belgianwesthoekclassic.be...

2 Het sterkste startveld ooit

Dat Belgian Westhoek Classic reeds enkele jaren kan rekenen op zowel kwantiteit als kwaliteit is geen geheim meer. De beste teams uit UK, Nederland & België nemen het opnieuw tegen elkaar op al lijkt de internationale concurrentie voor de ‘local crews’ dit jaar des te groter.

Giel & Arjan van der Palen wisten in 2015 de overwinning naar Nederland mee te nemen en brengen ook dit jaar al hun Nederlandse kompanen mee, waaronder Albert Boekel – Remco Luksemburg (goed voor winst in de Tulpenrallye 2017 én de SLS Classic 2017). Maar de allergrootste concurrentie lijkt dit jaar vanuit UK te komen met onder meer Mark Appleton, in 2014 nog schitterende tweede, maar ook BWC-nieuwkomers Iain Tullie (winnaar van Rally of the Tests en werkzaam bij M-Sport) en Andy Pullan (die in 2016 verschillende manches van het Britse HRCR kampioenschap wist te winnen).

Van Belgische vertegenwoordigers noteren we vooral titelverdedigers De Munck-Vermant, Ruben Maes bijgestaan door Aswin Pyck (die vorig jaar slechts 7 seconden moest toegeven op de winnaars), Monte Carlo Historic 2017 winnaar Yannick Albert in combinatie met Toyotarijder Dominique Holvoet en BWC-recordhouder & man van de streek Anton Dupan aan de zijde van Kurt Vanderspinnen. Alle kanshebbers opnoemen zou ons te ver leiden maar één ding is zeker: het zal drummen worden voor een plaatsje in de top 10!

Ook in de touringcategorie staat de ganse top 10 van vorig jaar opnieuw aan de start en nu winnaars van vorig jaar De Man – De Man de overstap maken naar de marathoncategorie zullen er ook onder de deelnemers in touring geen cadeaus uitgedeeld worden om de overwinning in de wacht te slepen!

3 Hertekend wedstrijdcentrum

Sinds vorig jaar staat het Blue Woods Hotel garant als uitvalsbasis voor de administratieve formaliteiten en technische controle op vrijdagmiddag. Om een nog betere ontvangst aan de deelnemers te bieden werd het wedstrijdcentrum grondig hertekend en zullen er extra marshalls & bewegwijzering ingezet worden. Het moet zorgen voor extra parkeergelegenheid en een vlottere doorstroom in het wedstrijdcentrum. Het afzonderlijk trailerpark (waarvoor Meubelen Gaverzicht een parking op een boogschoot van het wedstrijdcentrum ter beschikking stelt) blijft bestaan en de deelnemers krijgen in het Blue Woods Hotel een ‘welcome drink’ aangeboden. Om de wedstrijd in gemoedelijke sfeer aan te vangen!

4 Een startpark voor de gebouwen van Casier Recycling

Het wedstrijdcentrum op vrijdagavond is niet alleen grondig hertekend maar daarenboven nog uitgebreid! Na de administratieve formaliteiten zijn de deelnemende teams echter verplicht 20 minuten voor hun starttijd hun wagen op te stellen in het startpark. Een startpark dat plaatsvindt op het Stationsplein te Deerlijk met het oud stationsgebouw (anno 2017 een gezellige brasserie) en de terreinen van Casier Recycling (met rallyrijder Bernd Casier als eigenaar) als achtergrond. Meteen rallysfeer troef!

5 Een finishlocatie met autosportfamilie

Nog meer autosportsfeer troef met onze nieuwe finishlocatie in het dorpje ‘Vichte, deelgemeente van Anzegem en gesitueerd op zo’n 5 kilometer van de startlocatie. Salons Rembrandt, in handen van Carlo Terrijn die een familieband heeft met een zekere Paul Lietaer, zal het afsluitend diner, champagnebar en prijsuitreiking verzorgen. Daarenboven verleent de gemeente Anzegem zijn steun door de parking rond de kerk te reserveren als wagenpark voor de categorie ‘marathon’ en ook warenhuis ‘Okay’ biedt zijn parking aan als finishpark voor de deelnemers uit de categorie ‘touring. Een veilig finishpark op zéér korte afstand van het afsluitend diner.

6 Een expo '12 uren van Ronse', een oldtimershow en een stempelcontrole op de Grote Markt van Ronse

Het is niet zomaar een stempelcontrole te Ronse die gepland is op vrijdagavond 15 september tijdens de openingsetappe van de Belgian Westhoek Classic 2017. Het is een sociaal gebeuren waarbij Motor Union 2000 zorgt voor ouderwetse autosportsfeer zoals die destijds in Ronse te vinden was. Ze zullen niet alleen zorgen voor een “expo 12 uren van Ronse”, maar er vindt ook een oldtimershow plaats tijdens de passage van Belgian Westhoek Classic. Plaats van gebeuren: Brasserie Harmonie op de Grote Markt te Ronse vanaf 20u00!

7 Nultolerantie op snelheidsovertredingen

Dit jaar zal er een strengere opvolging zijn met betrekking tot het respecteren van de snelheidslimieten. Autoclub Medina wil het sportief karakter van hun wedstrijd uiteraard behouden, maar sommige doortochten in drukkere zones vragen nu éénmaal een zéér strikte opvolging van het weggedrag van de deelnemers. Ook al maak je de rijtijd van zo’n traject langer, éénmaal deelnemers zich in het heetst van de strijd bevinden, schenken ze geen aandacht meer aan dat ruimere tijdschema. Daarom zal het roadbook ook dit jaar opnieuw enkele ‘SPEED CONTROL ZONES’ kennen. Zones waarbij het dus uiterst belangrijk is om de karavaan rustig door te loodsen. Tijdens zo’n zones zal de organisatie snelheidscontroles en geluidsmetingen uitvoeren! Voor wat de snelheidscontroles betreft geldt er vanaf dit jaar een nultolerantie en worden twee controleteams specifiek hiervoor ingezet om controles uit te voeren! Een gewaarschuwd man is er twee waard en doet er goed aan om het reglement hierover goed na te lezen…

8 Een jokerresultaat voor de deelnemers

Gezien de regelmatigheidsritten die de deelnemers onder de wielen geschoven krijgen zich afspelen op openbare weg, kunnen er zich steeds ongewenste verrassingen voordoen. Oponthoud door een kudde schapen in de polders in Nederland, vertraging door een tractor die de volledige weg inneemt,… Om deze vertragingen te compenseren deelt de organisatie iedere deelnemer automatisch een jokerresultaat toe. Dit jokerresultaat is de slechtste prestatie op een tijdopnamepunt tijdens een regelmatigheidsrit. Uiteraard zal het missen van een tijdopnamepunt of een tijdopnamepunt te vroeg passeren niet in aanmerking kunnen komen als jokerresultaat!

9 Servicevoertuigen toegestaan

Om extra nostalgische sfeer te creëren biedt de organisatie vanaf dit jaar de teams de mogelijkheid aan om servicevoertuigen in te zetten onderweg. Niet dat het parcours extra slopend zal worden, maar we willen de ‘vliegende servicepunten’ uit het verleden terug in het leven roepen en daarenboven de wedstrijd toegankelijker maken voor iedereen. Je kan Belgian Westhoek Classic dus niet alleen als deelnemer of toeschouwer beleven, vanaf nu kan je als servicecrew voor één of meerdere deelnemers een groot deel van de route volgen, de nostalgische sfeer verhogen en tijdens de lunches en diners aanschuiven tussen de BWC-deelnemers.

10 Added value

Wie een blik werpt op de startlijst zal zien dat er enkele pareltjes van wagens op de lijst prijken. Pareltjes die na de finish van de eerste etappe op vrijdag ook op zaterdagochtend opnieuw in dezelfde staat de start willen nemen. Pareltjes die door hun piloot & navigator in een nachtpark nagelaten worden zodat piloot en navigator hun nachtrust in het hotel kunnen opzoeken. De organisatie voorziet daarom dit jaar een bewakingsfirma die instaat voor extra beveiliging van het nachtpark zodat piloot & navigator dan ook zorgeloos van hun nachtrust kunnen genieten. Een ‘added value’, net zoals onze nieuwe huisfotograaf Tom Hollebeke die zal zorgen voor pareltjes van foto’s en een dagelijkse fotoverslag meteen na aankomst van de laatste wagen.

De organisatie is er klaar voor en staat te popelen om er samen met de deelnemers, medewerkers, publiek en servicecrews er een historisch feest van te maken!

Voor de jongeren van het Junior Belgian Rally Championship bood de afwezigheid van Guillaume de Mevius, die afgetekend aan de leiding staat in het kampioenschap, een ideale kans om in zich in de kijker te rijden. Aanvankelijk leken we een mooie strijd te krijgen, maar al snel bleek Sébastien Bedoret toch te sterk voor de concurrentie.

Met 14 snelste tijden op 18 verreden klassementsproeven, zette Sébastien Bedoret de wedstrijd al snel naar zijn hand. De 21-jarige piloot werd logischerwijze beloond voor zijn sterke prestatie met de Junior Award, goed voor een gratis deelname aan de East Belgian Rally.

"Deze proeven liggen me goed. Hier maakte ik twee jaar geleden mijn rallydebuut," vertelde Sébastien, die slechts één spannend momentje had. "In de regen gleed ik iets te ver naar buiten en een elektriciteitspaal kwam wel heel dicht, maar we hadden nog 5 cm over!"

Voor Bedoret was het alvast een goede opwarming voor het vervolg van zijn campagne in het ERC Junior. "We reden in Polen de motor stuk, waardoor ik niet van de partij was in de Barum. Vandaar dat we deze wedstrijd op ons programma hebben gezet. Zo kan ik nog wat ritme opdoen voor de EK-manche in Rome."

Romain Delhez bleef in het begin goed in de buurt met zijn Opel Adam R2, maar een geblokkeerde versnellingsbak deed hem al vroeg de das om. Ook Niels Reynvoet behoorde bij de vroege uitvallers, net als Stijn Pacolet, die op weg naar de eerste proef zonder remdruk viel. Pacolet zou wel opnieuw starten en nog vierde worden.

Vooraan werd Jelle Vermeire, die tevergeefs bleef vechten om de kloof met Bedoret te dichten, mooi tweede. Maar, de hoofdprijs had hij vrijdag voor de start al gewonnen, want zijn vrouw Michelle Demeestere schonk vrijdagochtend het leven aan Amber, het zusje van Helena. "Ongelofelijk! We waren aan het verkennen donderdag, maar plots moest ik naar het ziekenhuis. Amber werd om 9h 's ochtends geboren, dus ik had amper geslapen voor de start. Maar, dat vergeet je wanneer je aan het rijden bent," genoot Jelle Vermeire, die zaterdag al even werd aangemoedigd door zijn kersverse dochter.

Pierre Vauterin scoorde de punten van de derde plaats, waardoor hij opgerukt is naar de vierde plaats in de stand van het Junior BRC. "Het was een lastige wedstrijd, want de proeven zijn verrassend glad hier. Op de Zilverberg zijn we rond gegaan. Maar ik heb me goed geamuseerd. Ik moest er wel even in komen, want in Ieper moest ik al vroeg opgeven met een motorbreuk. Het was in feite al van de Wallonie geleden," vertelde Pierre.

De volgende en voorlaatste manche van het Junior BRC is de East Belgian Rally op 30 september.

Junior BRC na 7/9 manches: 1. de Mevius 92 pin; 2. Bedoret 56; 3. Vermeire 44; 4. Vauterin 41; 5. Delhez 29; 6. Pacolet 22; 7. Reynvoet 15; 8. Dewallef 11; 9. Degeer & Wagemans...

De ConXion Omloop van Vlaanderen was een heel zware wedstrijd. De wisselende weeromstandigheden maakten dat het niet evident was om met een krachtige achterwielaaangedreven Porsche over de proeven te gaan. Fredericq Delplace en Arne Bruneel ontweken alle valstrikken en wonnen met glans de GT klasse.

“De eerste proef op zaterdag lag nog heel veranderlijk bij na de regen van de nacht voordien, we zijn dan ook heel voorzicht gestart,” vertelt copiloot Arne Bruneel. “Op de tweede proef in Houthulst was het droog en de proef lag Fredericq bijzonder goed. We hebben op Houthulst twee maal de vierde tijd gereden midden tussen de R5 wagens.”

Na een heel regelmatige en foutloze koers stond de Porsche van Fredericq en Arne bij het ingaan van de laatste ronde op een achtste plaats. Maar toen gingen de hemelsluizen opnieuw open… “Op Passendale viel het nog mee, maar in Houthulst was niet te doen. Iedereen stond op slicks en overal was er aquaplaning, het was ook niet te verwonderen dat we even van de baan gingen. Na ons heeft men de proef gestopt maar ondertussen hadden wij 2 plaatsen verloren… Maar al bij al ben ik tevreden, ondanks die kleine schuiver kunnen we de Porsche zonder schade terug mee naar huis nemen. Het was een zwaar, maar ook bijzonder geslaagd weekend,” aldus Fredericq.

Het team kon uiteindelijk afsluiten met een 10de plaats, de winst in de GT klasse en ook enige GT aan de finish, alle concurrenten in de klasse moesten vroegtijdig aan de kant. “Deze klassenwinst doet deugd,” wist Fredericq na afloop van de wedstrijd. “Met het ganse team hebben we hard gewerkt om de Porsche in orde te krijgen. We hebben nog enkele werkpunten, maar stilletjes hoop ik om volgend jaar nog eens een volledig kampioenschap te kunnen rijden met deze Porsche.”

Het team kon in Roeselare rekenen op de steun van D24 Tracking Systems en Valcke Prefab Beton en tal van andere sponsors. Mogelijks worden dit jaar nog enkele wedstrijden afgewerkt met het oog op 2018.

De ConXion Omloop van Vlaanderen liep op de slechtst mogelijk wijze af voor Robin Maes. De BMW M3 kreeg op vrijdagavond af te rekenen met een afgebroken versnellingspook, om dezelfde reden verdwenen Robin en Joke op zaterdag uit de koers.

“Vrijdagavond begon heel goed,” vertelt Robin. “Na de eerste ronde stonden we tweede op amper 12 seconden van Lietaer, maar bij de tweede doortocht op Passendale brak de versnellingspook af… Gelukkig kon ik de wagen in derde krijgen en heb ik zo de 2 resterende proeven afgewerkt.”

Het serviceteam heeft dan proberen de wagen te herstellen, maar dit duurde iets langer dan voorzien. Hierdoor werd te laat ingeklokt en Robin en Joke werden uit koers genomen…

“Het is een mechanische sport en zoiets kan gebeuren… Maar we blijven optimistisch! De volgende wedstrijd is de East Belgian Rally, één van mijn favorieten. We gaan in de East Belgian en de Condroz keihard aanvallen, de titel is en blijft mijn ambitie! In de proeven die we reden waren we bijna dan een seconde per kilometer sneller dan de Ascona van Prinzie, ik blijf er 100% in geloven. Maar als het niet zou lukken zal ik wel de eerste zijn om Stefaan en Sharon proficiat te wensen.”

Laatste Nieuws

Prev Next