Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Skoda Fabia WRC van Stéphane Lhonnay Condroz Rally

Geschreven door  Nov 04, 2015

Stéphane Lhonnay en Géoffrey Dafays vervoegen Benoit Allart in de Condroz Rally

Met twee Skoda Fabia WRC's en een Mitsubishi Lancer EVO9 R4 is het Rent Speed Racing Team goed vertegenwoordigd in Hoei. Winnaar van de onlangs gereden Rally de Mettet, Benoit Allart, wil zijn seizoen in schoonheid afsluiten en Stéphane Lhonnay heeft zich laten verleiden door de prestaties van de Tsjechische rallywagen voor zijn jaarlijkse afspraak. Tenslotte is ook Geoffrey Defays ongeduldig om opnieuw achter het stuur te kruipen van een 4x4.

Grote afwezige in 2014 was Stéphane Lhonnay en is dan ook enorm ongeduldig voor "zijn" Condroz Rally. Stéphane heeft goed nagedacht met welke wagen hij zou starten in Hoei. "Sinds de Rally de Wallonie en de diverse prestaties van Benoit Allart ben ik overtuigd van het potentieel van de Skoda. Daarbij komt deze wagen ook uit de ateliers van Rent Speed Racing, een Belgisch team dat heel wat ervaring heeft. Toch is het niet de meest recente WRC, en daarom ook niet de duurste. Met voldoende testkilometers en goede banden is een goed resultaat zeker mogelijk."

Na twee keer op het podium te hebben gestaan in Hoei blijft Stéphane realistisch. "Gedurende twee jaar heb ik niet veel gereden en ik moet deze WRC nog leren kennen en daarom ben ik niet meteen een favoriet. Maar het is wel reeds mijn 20ste deelname en dat wil ik vieren met een goed resultaat. Ik gok dat vijftien deelnemers kans maken voor een plek in de top-5. Het deelnemersveld is erg kwalitiatief. Ik verkies trouwens de moeilijke weersomstandigheden maar ik weet dat we in het droge meer kans hebben met de Skoda. In 2011 was dit ook het geval en dat is nog steeds mijn mooiste herhinnering aan deze rally."

Zoals vaak zal het weer een grote rol spelen in de wedstrijd en dat vraag een groot aanpassingsvermogen van de teams. Indien Benoit Allart zijn Skoda nog beter zal kennen zal hij zeker nog sneller worden. Onlangs heeft hij nog de Rally de Mettet gewonnen in zeer moeilijke omstandigheden. "Ons doel was zeker niet de zege maar gewoon de Condroz Rally komen voorbereiden. Het was echt een goede voorbereiding wat het was er nat, vettig en heel verraderlijk, kortom een echte Condroz Rally, maar de zege was een mooie beloning. We hebben daar ook een goede setup gevonden en we hebben de wagen leren kennen in moeilijke omstandigheden door veel kilometers te rijden. Daardoor kunnen we zaterdag beter uit de startblokken schieten. Toch kan ik mij moeilijk plaatsen in het deelnemersveld want de concurrentie is sterk. Zoals elke wedstrijd vertrekken we zonder druk. Daarbij is dit ook mijn eerste Condroz Rally. We komen hier dus aan de start om te leren en ervaring op te doen. Een wedstrijd zoals deze is erg lang en vol verrassingen."

Op de stand van RSR - Aldero vinden we dus de Skoda Fabia WRC van Stéphane Lhonnay en Benoit Allart maar ook de Mitsubishi Lancer EVO9 R4 van Geoffrey Dafays en Kévin Dejongue, trouwe klanten van de wedstrijd, die zullen proberen hun 16de plaats in 2011 te verbeteren. 

Laatst aangepast op Woensdag, 04 november 2015 13:09
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws