Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Vincent Verschueren mikt op een podium in Spa

Geschreven door  Mrt 17, 2016

"Snel, technisch en uitdagend"

Na zijn vierde plaats in de Rally van Haspengouw, ondanks een felle griepaanval, is Vincent Verschueren in topvorm voor de Spa Rally, waar hij opnieuw genavigeerd zal worden door Veronique Hostens, die verstek moest geven voor de openingswedstrijd. De ziektekiemen zijn verdreven en Vincent heeft nog wat goed te maken in Spa, waar hij vorig jaar vroegtijdig het strijdtoneel moest verlaten. Deze keer wil hij tot de finish meestrijden voor een podiumplaats.

"Natuurlijk hebben we niet de beste herinneringen aan de eerste editie van de Spa Rally, maar dat is vanaf nu niet meer van belang. Iedereen zal wel lessen getrokken hebben uit de eerste editie," vertelt Vincent Verschueren, die uitkijkt naar de kennismaking met de nieuwe klassementsproeven. "Het parcours is zeker niet makkelijk. De meeste proeven zijn nieuw of worden in omgekeerde richting verreden. Het zijn snelle proeven, maar sommige stroken zijn ook bijzonder technisch. Omdat we vrijdagavond meteen met vijf proeven in het donker starten, belooft het een lastige start te worden. Dat de Historics voor ons starten is op zich geen probleem, maar hopelijk lopen we daardoor geen vertraging op, want er wordt ons niet veel nachtrust gegund tussen de vrijdagetappe en de start zaterdagochtend. Ik slaap toch liever wat langer..."

Wie aan de Spa Rally denkt, heeft natuurlijk meteen de Clémentine voor ogen, de legendarische proef door de bossen.

"De Clémentine is een moeilijke proef waar je het verschil kunt maken, maar je kan er ook je wedstrijd compleet verknallen. Je moet op het moment zelf inschatten of je kunt aanvallen. Wanneer het gevoel goed is tijdens de eerste meters op de Clémentine, dan kan je aanvallen. Maar, heb je niet het optimale vertrouwen, dan neem je beter niet teveel risico's..."

Wat de ambitie betreft, blijft Vincent voorzichtig. De Skoda-piloot wil zijn GoDrive-machine graag op het podium zetten... "Dat is zeker onze doelstelling, maar er zijn veel kandidaten voor het podium, te beginnen met Freddy Loix, Kris Princen en thuisrijder Cédric Cherain, maar ook Xavier Bouche en Kevin Demaerschalk zullen hard gaan... We zien wel. Ik sta in elk geval scherper dan in Landen!"

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws