Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Verschueren tevreden met podiumplaats in Rallye de Wallonie

Geschreven door  Mei 02, 2016

"Blij met de grote progressie"

Dicht bij het podium finishen, dat was de ambitie van Vincent Verschueren en Veronique Hostens voor de start van de Rally van Wallonië. Het leek een heel ambitieuze doelstelling, want het startveld in Namen oogde ronduit indrukwekkend met 14 R5's en een paar WRC's, maar bovendien was de matige TAC Rally nog niet helemaal verteerd. Toch slaagde het GoDrive duo met glans in hun opzet. Na een uitermate spannende finale, waarin Vincent enkele snelste tijden reed, eindigde Verschueren op de derde plaats, amper 1"7 achter Xavier Bouche.

Vincent Verschueren en Veronique Hostens namen niet teveel risico's op de Citadel vrijdagavond. Op de showproef was er meer te verliezen dan te winnen. Maar, zaterdag, toen het serieuze werk begon, was Vincent goed bij de les. Na de eerste lus stond de Godrive Skoda op de vijfde plaats op 55" van leider Duval en nipt voor de WRC van Chris Van Woensel.

"Het vertrouwen is terug aan het komen. De auto voelt vandaag heel wat beter aan dan in Tielt. We zijn duidelijk op de goede weg," vertelde Vincent.

Dat zou ook blijken toen het in de namiddag droger werd. In de tweede lus naderde Vincent tot op 4" van Xavier Bouche, op de derde plaats met een gelijkaardige Skoda. En nog 5 proeven later, bij het afsluiten van de tweede etappe, waren Vincent en Veronique al opgeklommen naar de derde plaats, nog altijd kort achter Xavier Bouche. Zondag zou nog spannend worden, want het verschil met Bouche bedroeg slechts 14".

"We hebben zondag bewezen dat we veel progressie gemaakt hebben en stilaan bij de grote jongens aansluiten. Met vier snelste tijden op 8 proeven was ik de beste performer op de slotdag. ik had vooraf gezegd dat progressie maken het belangrijkste was. Het is duidelijk dat we progressie gemaakt hebben sinds Tielt en dat we nu tijden vergelijkbaar met Loix en Princen kunnen klokken. Dat was waar ik van droomde. Akkoord, op 1"7 van de tweede plaats finishen, dat is nooit plezant, maar ik verlaat Namen met een heel positief gevoel. Er komen nog mooie tijden aan," lachte Vincent Verschueren.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws