Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Sezoensrally: Foutje kost Vincent Verschueren podiumplaats

Geschreven door  Mei 22, 2016

"De 4 snelste tijden onthouden"

Onder een stralende lentezon werd zaterdag de 40ste editie van de Sezoensrally verreden in het Noord-Limburgse Bocholt. Vincent Verschueren en Gert Broekaert toonden opnieuw het potentieel van de Skoda Fabia R5 van GoDrive. De groen-zwarte bolide was op weg naar de tweede plaats, maar een klein foutje kostte de bemanning uiteindelijk nog twee plaatsen. Vincent is wel klaar voor de Kenotek Ypres Rally. Dat bewijzen de 4 snelste tijden die hij reed in het slot van de wedstrijd.

Vincent kwam voor de vierde keer aan de start van de Sezoensrally, waar hij vorig jaar tweede werd met de DS 3 R5. Na de openingsronde van 5 proeven stond de GoDrive Skoda op de derde plaats, 26" achter leider Loix, maar slechts 3"4 achter Kris Princen.
"En ik heb nog marge om mijn tijden te verbeteren," vertelde Vincent, in overleg met de ingenieur die ter beschikking stond van de twee Skoda Fabia's R5 van Loix en Verschueren. "De remzones zijn nog niet optimaal. De auto duikt teveel. Met een kleine wijziging van de afstelling is dat misschien opgelost. Ik heb ook iets teveel laten liggen op het onverhard. En we hebben de pop-off valve vervangen, want die ging open op het onverhard, wellicht door de verticale hobbels."

De tweede ronde opende Vincent met een kanontijd op De Hees, een rondkoers op asfalt. Maar, in het slot van de ronde begon de motor warm te lopen. Ondertussen was Vincent wel naar de tweede plaats opgerukt, 14"4 voor de Peugeot van Kris Princen. De mecaniciens van GoDrive en Rudy Leblon toonden een knap staaltje teamwerk door de koeling op de Skoda tijdig te herstellen, zodat de Fabia R5 klaar was voor het duel met Princen in de finale. Helaas ging het toen even fout...

"Na een besttijd op De Hees, liet ik me in de laatste rechtse op KP Goolder verrassen. Ik week even van mijn lijn af voor een putdeksel dat los was gekomen. Daardoor kwamen de achterwielen in het gras terecht en gingen we achterstevoren in een sloot. Ik dacht dat het afgelopen was, maar dankzij de hulp van een aantal toeschouwers konden we na een minuutje verder. Een klein foutje, maar we zakken daardoor wel naar de 4de plaats. Jammer, maar ik reed nog wel de laatste twee snelste tijden om met een goed gevoel te kunnen vertrekken. Ik denk dat we veel progressie gemaakt hebben. We zijn klaar voor Ieper!," vertelde Vincent Verschueren.

In het Belgian Rally Championship blijft de schade beperkt omdat Stephen Wright, die op het podium eindigde, als buitenlander geen punten scoort. Vincent blijft derde, nu op 7 punten van Kris Princen. Het duel gaat verder in de Kenotek Ypres Rally, waar GoDrive de kleuren van Skoda weer wil laten schitteren.

Laatst aangepast op Zondag, 22 mei 2016 13:06
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws