Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Historisch succes voor Opel in Ieper

Geschreven door  Jun 27, 2016

Eerste zege voor Opel-fabrieksrijder Marijan Griebel in FIA ERC Junior
Griebels ploeggenoten Chris Ingram en Julius Tannert behalen tweede en derde plaats
De concurrentie heeft geen schijn van kans tegen drie Adam R2-fabrieksauto’s op de Kenotek Ypres Rally

Opel domineerde de derde ronde van de FIA ERC Junior 2016 in België en vierde een historisch succes op de Kenotek Ypres Rally. De uiterst snelle Opel Adam R2 demonstreerde op indrukwekkende wijze aan de groep van 35 R2-auto’s, waarvan er 13 deelnamen aan de ERC Junior, waartoe hij in staat is op de verraderlijke asfaltwegen rond Ieper in West-Vlaanderen. De drie fabrieksauto’s uit Rüsselsheim lieten de concurrentie geen kans en legden beslag op de eerste drie plaatsen.

Marijan Griebel kon zijn trots niet verbergen. De zevenentwintigjarige fabrieksrijder van Opel, die afkomstig is uit Hahnweiler, was tijdens de ERC Junior reeds meerder keren in de buurt van zijn eerste overwinning, maar het lot besliste er telkens anders over. Deze keer verliep alles uiterst vlot. Na een indrukwekkende prestatie en een vurige strijd in 17 klassementsproeven en ongeveer kilometers haalden Griebel en zijn copiloot Stefan Kopczyk (35, uit Heilbronn) van het ADAC Opel Rallye Junior Team als winnaars de finish in het centrum van Ieper.

"Ik kan amper beschrijven wat er nu in me omgaat," zei Griebel, die zijn emoties in woorden probeerde uit te drukken. "We hadden wat tegenslagen, maar gaven nooit op en bleven geloven in de kracht van ons team en die van het volledige Opelteam. We bleven vechten. Om te winnen op dit niveau van de competitie moet je een beetje geluk hebben. Eindelijk stond dat geluk aan onze zijde. Ik kan niets anders zeggen dan ‘bedankt’ – bedankt aan Opel Motorsport en mijn fantastische team, bedankt aan mijn copiloot Stefan, bedankt aan mijn sponsors en promotors, bedankt aan iedereen die in me geloofde. Dit is gewoonweg overweldigend!"

De sterkste tegenstand voor Griebel en Kopczyk kwam uit eigen rangen. Chris Ingram (21, uit Manchester) en zijn Duitse copiloot Katrin Becker (35, Schlitz) van het Opel Rallye Junior Team plaatsten hun stalgenoten de hele rally lang onder druk, maar moesten uiteindelijk voor hen onderdoen. "Mijn complimenten aan Marijan en Stefan, zij zetten een fantastische prestatie neer," zei Ingram, die voor de derde keer als tweede over de finish kwam tijdens de derde rally in België. Met dit sterke vertoon bevestigde hij op indrukwekkende wijze zijn puntenvoorsprong in de FIA ERC Junior. "Ik ben erg tevreden met onze prestatie. Ons hoofddoel was belangrijke punten te sprokkelen voor het kampioenschap. Daarom namen we niet het risico een grootse aanval in te zetten op het einde. Het zou sowieso heel erg moeilijk geweest zijn Marijan te verslaan."

Julius Tannert (26, uit Zwickau) en zijn copiloot Jennifer Thielen (32, uit Moestroff) vormden het derde fabrieksduo van Opel dat op het podium eindigde, en herhaalden dus het resultaat dat ze vorig jaar in Ieper behaalden. Het Duits-Luxemburgse team maakte de overwinning van Opel compleet: het was de eerste keer dat drie fabrieksauto’s van Opel op de eerste drie plaatsen eindigden in een EM-rally. "Het voelt geweldig om samen met onze teamgenoten op het podium te staan," zei Tannert opgertogen. Hij maakt net als Griebel deel uit van het ADAC Opel Rallye Junior Team. "Na de tegenslagen op de eerste twee ERC-rally’s in Ierland en de Azoren, draaide het voor ons maar om één ding hier: de rally uitrijden en punten verzamelen. We slaagden in onze opzet, en ik ben ontzettend gelukkig."

Opel had zelfs vijfdubbel kunnen winnen. Maar Lukasz Pieniazek (Polen) en Callum Devine (Ierland), die de vierde en vijfde plaats bekleedden na de eerste etappe in hun eigen Opel Adam R2’s, moesten allebei de wedstrijd verlaten op de tweede dag.

Opel Motorsport Director Jörg Schrott liep over van trots: "Deze overwinning in Ieper is werkelijk historisch. Onze bestuurders, copiloten en het volledige team leverden uitstekend werk. En onze Adam R2 bewees nog maar eens dat hij op dit moment dé rallywagen in zijn klasse is."

Het klassement van de ERC Junior ziet er op dit moment eveneens zeer positief uit voor Opel: halfweg het seizoen staat Ingram op kop met 87 punten, en Griebel volgt hem met 72 punten. Tannert staat nu op de zesde plaats met 37 punten. De volgende ronde van het ERC Junior-kampioenschap vindt plaats van 15 tot 17 juli in Estland.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws