Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Polle Geusens pakt belangrijke punten in Roeselare

Geschreven door  Sep 05, 2016

"De punten zijn binnen!"

Drie op vier! Polle Geusens heeft in de ConXioN Omloop van Vlaanderen nog maar eens bewezen, voor de derde keer op vier wedstrijden, dat hij onmiskenbaar de snelste jongere in het Junior Belgian Rally Championship is. Net als vorig jaar. Polle en copilote Justine Demeestere schreven zich last minute in voor deze 7de wedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap, maar ze domineerden de strijd bij de jongeren van start tot finish, al moesten ze in hun klasse Steven Dolfen voor laten gaan.

Voor Polle Geusens en Justine Demeestere bracht de zomer niet wat ze ervan verwacht hadden. Het grote debuut in de Rally van Duitsland was al vroeg afgelopen na een sortie helemaal in het begin van de wedstrijd. In de ConXioN Omloop van Vlaanderen moest iets recht gezet worden, zeker omdat de wedstrijd in Roeselare de thuisrally is van Justine, de dochter van Joost, de organisator van de wedstrijd.

En, Polle en Justine toonden zich weer van hun beste zijde. In het Junior BRC gaven ze de concurrentie geen schijn van kans. Ze stuurden de witte Ford Fiesta R2 EcoBoost naar de 18de plaats algemeen, 2de in RC4, met 1'32" voorsprong op de tweede junior, Jelle Vermeire en Michelle, de zus van Justine.

"We hebben niet de makkelijkste rally achter de rug," vertelde Polle. "We reden niet met onze eigen Fiesta, maar met een gehuurde wagen omdat mijn auto niet klaar was. Ik denk dat de motor stilaan zijn beste tijd heeft gehad, want vaak leverde hij niet het volle vermogen en op het einde van de rally haalden we zelfs amper 150 km/h topsnelheid. We hebben puur gereden om de puntjes voor het Junior kampioenschap binnen te halen. Zo zijn we geplaatst voor de shoot-out voor de Rally Challenge die de RACB en Peugeot organiseren," vertelde de piloot uit Lommel, die tweede blijft in de stand van het Junior BRC.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws