Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 23 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Opdracht volbracht voor Franky Boulat met zege in M-Cup te Roeselare

Geschreven door  Sep 07, 2016

Na een zomerpauze trok Franky Boulat dit jaar voor de 2de maal richting West-Vlaanderen, want de streek rond Roeselare was afgelopen weekend het decor voor de 7de manche van het BRC, tevens de 4e manche van de M-Cup. In de M-Cup beloofde het een spannende strijd te worden met maar liefst 16 ingeschreven wagens waaronder ook Weijs met een top 1-serie.

"De weergoden waren de BMW’s niet goed gezind toen het vrijdagavond bij de start plots onverwacht hard begon te regenen. Een achterwielaangedrven M3 temmen op slicks in natte omstandigheden op de gladde Westvlaamse wegen zonder ABS of traction controle is geen sinecure. In deze moeilijke omstandigheden draaiden we met de Champion Lubes M3 onmiddellijk de scratch in de M-Cup op KP1 en KP2 met zelfs een mooie voorsprong op Weijs en streekpiloot Braeckevelt. De toon was gezet! Ook in het donker bleef het de ganse avond nog regenen. We konden het vrijdagavond gedeelte perfect foutloos afsluiten op een schitterende 2de plaats in de M-Cup slechts op kleine afstand van Weijs. Dit was meteen de startpositie voor dag 2 op zaterdag."

Zaterdagmorgen kwam de zon erdoor en was het de ganse dag stralend weer. In droge omstandigheden heeft het team reeds bewezen dat de Champion Lubes M3 zeer snel is! "De ganse dag heeft de wagen perfect gedraaid met uitzondering van de benzinepomp die haperde waardoor we 10 seconden straftijd kregen voor te laat inklokken bij een tijdscontrole. Halfweg de dag moest Weijs opgeven met een motor probleem. Aangemoedigd door de vele supporters langsheen het parkoers konden we terug de leiding nemen in de M-Cup en deze behouden tot het einde. We hielden het tempo hoog met perfecte nota’s en zetten nog verschillede scratches in de M-Cup op de tabellen. Uiteindelijk finishten we zeer knap als tiende algemeen. We zijn eveneens eerste 2-wielaangedreven wagen achter al het 4x4 geweld en winnen eveneens de klasse NCM."

In het kampioenschap blijft Kurt Braeckevelt leider met 54 punten. "Wij klimmen door zijn deze overwinning naar de tweede plaats in de tussenstand met 43 punten. Braeckevelt moet nog wel een schrapresultaat in mindering brengen. Alles blijft nog mogelijk in de titelstrijd tijdens de volgende 2 manches! De 2de sezoenshelft belooft nog spannend te zijn," aldus Franky.

Afspraak voor de volgende en voorlaatste manche van de M Cup in de East Belgian Rally te Saint-Vith op zaterdag 24 september !

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws