Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

ConXioN Omloop van Vlaanderen: Geslaagde editie voor Didier Spillebeen

Geschreven door  Sep 08, 2016

Voor de start was Didier Spillebeen heel duidelijk over zijn ambities. Vrijdag resultaatgericht rijden om zodoende een goede startplaats voor zaterdag af te dwingen. Op zaterdag zou er dan vooral aan het publiek gedacht worden. 

“Nergens werd er regen voorspeld. Enkel door een regionale weerman die ik volg. Ik nam de beslissing om regenbanden te plaatsen op de vooras en zachte slicks met regen profiel op de achteras,” begint Didier Spillebeen zijn verhaal. “Nog voor de start gingen de hemelsluizen open. Bijna iedereen stond op slicks. Zo konden we op KP 1 een 18 de tijd algemeen realiseren. Na de 3 KP's van de eerste ronde klokten we af op de 24ste algemeen.”

“De laatste ronde met 2 KP's, stond iedereen op regenbanden. We gingen voluit. Enkele kleine foutjes bij het remmen deed ons even schrikken. Eén keer hebben een remzone gemist en vlogen we in de maïs. Gelukkig zonder veel erg. We finishten op vrijdag dan ook zeer tevreden op een 27ste plaats algemeen.” 

Doelstelling één: een goede uitgangspositie op zaterdag werd gehaald. Aangezien het algemeen klassement van vrijdag bepalend was. Op zaterdag kon mede door technische mankementen het goede algemene klassement niet vastgehouden worden. Maar het plezier was er niet minder om.

“Onze startplaats op zaterdag was ook zeer interessant voor onze sponsors. Er stond enorm veel volk langs het parkoers om ons aan te moedigen,” aldus Didier. “Ik startte weer volle bak. Alles verliep goed. Na de 1ste ronde stonden we nog op de 29ste plaats. Op KP Zilverberg van de 2de ronde kwam er dan een eind aan het mooie liedje. Mijn gaskabel brak af. Omdat we niet zo gauw opgeven, hebben we naar een noodoplossing gezocht. De schoenveters van mijn co-piloot brachten soelaas. Met mijn linkerhand kon ik gas geven door aan de schoenveters te trekken. Helaas verloren we hierdoor 6 minuten en 20 plaatsen in het klassement.”

“Alles werd keurig hersteld tijdens de service. Zo konden we er weer vol voor gaan KP Passendale. Tot halverwege de KP het karkas van mijn linker achterband ontplofte. Achter de finish hebben we dan een nieuw wiel gestoken. En vanaf toen liep het weer goed. Het eindklassement plaatste ons uiteindelijk op een 42ste plaats algemeen. Ik kan terug kijken naar een geslaagde 11de deelname aan de Omloop van Vlaanderen dankzij het serviceteam. De steun van het service team is immers doorslaggevend om de aankomst te bereiken van zo'n nationale wedstrijd,” besluit Didier Spillebeen. 

De volgende wedstrijd op de planning is de Rally van Kortrijk. Misschien wordt de Hemicuda rally in Koekelare nog toegevoegd aan het programma.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws