Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally: Vincent Verschueren wil vooral genieten

Geschreven door  Nov 02, 2016

"Ontspannen genieten van mijn lievelingsparcours"

Zaterdagochtend gaat in Hoei de slotmanche van het Belgisch rallykampioenschap 2016 van start. Zoals elk jaar oogt de finale van de slotwedstrijd, de Condroz Rally, ronduit indrukwekkend. Wie op zoek is naar het gekende nummer "4" voor Vincent Verschueren en Veronique Hostens is eraan voor de moeite. De groen-zwarte Skoda Fabia R5 van GoDrive zal immers starten met het legendarische nummer 46, een knipoog van ex-motoracer Vincent Verschueren naar superster Valentino Rossi.

Na de ConXion Omloop van Vlaanderen, waar de Skoda geen punten scoorde door motorpech, liet Vincent Verschueren de East Belgian Rally links liggen. Een logische beslissing aangezien reglementair slechts in 8 van de 9 manches van het BRC punten gescoord kunnen worden. De wedstrijd in Sankt-Vith werd door GoDrive uitgekozen als schrapwedstrijd.

"Natuurlijk is het altijd lastig om aan de kant te staan, maar je moet realistisch zijn," vertelt Vincent. "Ik had graag de strijd aangegaan met Cédric Cherain, die met de Skoda naar de zege reed. Ik verwacht dat Cédric ook erg snel zal zijn in Hoei..."

Vincent won na de Omloop wel de Aarova Rallysprint in Oudenaarde, maar daar staken de motorproblemen wel opnieuw de kop op. "In Roeselare had ik meer dan 100 km met een kokende motor gereden en een week later stond Oudenaarde op het programma, waar ik een groot evenement had georganiseerd voor onze sponsors en sympathisanten. We hebben die 35 km er maar bij genomen omdat de motor toch volledig gereviseerd moest worden. Na de wedstrijd in Oudenaarde is de motor terug naar Skoda Motorsport gegaan en in Hoei zal ik met een zo goed als nieuwe motor van start gaan."

De affiche in de Condroz is ronduit indrukwekkend. Vincent Verschueren, die dit seizoen een belangrijke bijdrage leverde aan de Belgische titel bij de Merken van Skoda, is realistisch. Van de zege, een must om nog een gooi te doen naar de tweede plaats in het kampioenschap, droomt hij niet, maar Vincent blijft natuurlijk wel gedreven en ambitieus...

"Ik wil gewoon genieten van deze topwedstrijd op een schitterend parcours. Ik heb altijd van de proeven in de Condroz gehouden. Vorig jaar moesten we na 3 proeven al opgeven met een kapotte transmissie. Deze keer wil ik maximaal genieten. Ik verwacht toptijden van de fabriekspiloten van Citroën, Breen en Lefebvre, maar zeker ook van François Duval, die een topper blijft, en van Cédric Cherain. Verder zijn er nog een aantal sterke WRC's van de partij. Een top 5 zou een mooi resultaat zijn om het seizoen mee af te sluiten..."

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws