Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally: Vincent Verschueren op het podium

Geschreven door  Nov 06, 2016

"Een fantastisch podium..."

Vincent Verschueren en Veronique Hostens hebben het Belgian Rally Championship 2016 op schitterende wijze afgesloten. In de Condroz Rally eindigde de Godrive-piloot met zijn Skoda Fabia R5 op de derde plaats, achter de twee fabriekspiloten van Citroën Racing in het Wereldkampioenschap. Vincent eindigde als eerste Belg in de klassieker langs de oevers van de Maas.

De eerste lus van vier proeven was nochtans niet meteen een voltreffer voor Vincent Verschueren, die meteen een 20-tal seconden moest toegeven op leider Craig Breen. De Skoda-rijder volgde op een zevende plaats.

"Op de eerste proef liet ik me even verrassen. De proeven lagen er nat en verraderlijk bij en met ik had gekozen voor een zachte rubbercompound, waardoor ik teveel last had van onderstuur. Bovendien miste ik toch een beetje ritme, want het was twee maanden geleden dat ik nog gereden had, in tegenstelling tot de WK-kleppers die bijna dagelijks aan het testen zijn," vertelde Vincent.

Na de openingsronde vonden Vincent en Veronique het goede tempo. De Skoda van GoDrive zette zich in het spoor van de twee fabriekspiloten van Citroën Racing, al moesten zij op hun beurt de Fabia R5 van Cédric Cherain laten voorgaan. Tot het voor de Luikenaar fout ging op de slotproef van de eerste dag. Cherain liet zich, zoals eerder ook Kris Princen, Xavier Baugnet en heel wat andere tenoren, verrassen door de gladde omstandigheden. Als een metronoom klaarde Vincent Verschueren de klus. Hij bleef foutloos en rukte op naar een schitterende derde plaats na de eerste 16 KP's van de Condroz Rally.

"Er zat misschien zelfs meer in vandaag, maar ik had in de derde halve ronde gekozen voor fel opgesneden slicks en dat was een vergissing. De banden werden te warm, waardoor ik teveel onderstuur had. Ik hield het tempo hoog, maar zonder over de limiet te gaan. Een foutje was immers snel gemaakt, want de proeven lagen er weer heel delicaat bij, zoals het hoort in een echte Condroz Rally," genoot Vincent.

Zondagochtend gingen Vincent en Veronique als derde van start, amper 9" achter Stéphane Lefebvre en 26" achter Craig Breen. Maar, de derde van het Belgisch kampioenschap drong niet meer aan.

"Je moet realistisch blijven. Craig Breen en Stéphane Lefebvre, dat zijn fabriekspiloten die alle risico's kunnen nemen, terwijl ik als privé-piloot de Skoda van GoDrive toch graag intact aan de finish breng. Ik heb hetzelfde tempo gereden als zaterdag, want Xavier Bouche bleef me onder druk zetten. Maar, we hebben het afgemaakt. Deze derde plaats, net achter die twee kleppers en als eerste Belg, daar had ik vooraf voor getekend," vertelde Vincent Verschueren, die een erg mooi orgelpunt zette achter het seizoen 2016, want de Skoda-piloot pakte de punten van de eerste plaats voor het Belgisch kampioenschap.

Laatst aangepast op Maandag, 07 november 2016 14:50
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws