Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Een Citroën DS3 R5 voor Bert Cornelis en...

Geschreven door  Jan 07, 2017

Rallyteam Cornelis en Rallyteam Van Eecke slaan de handen in elkaar

Vorig jaar verkocht Bert Cornelis zijn VW Polo S2000, zonder enige concrete plannen voor 2017. "Wehadden zelfs in gedachten om een seizoen het kampioenschap met onze Opel Monza af te werken. Toch bleven we uitkijken naar andere mogelijkheden. Tot op het moment dat Reinaud Van Eecke een voorstel deed."

"Ik speelde met het idee een R5 aan te kopen en Bert leek mij de man om deze te besturen, nadat ik zijn prestaties gezien had in Tielt met de Fiesta R5 en bewezen heeft wat hij kan, dus zijn we erover gaan praten en hebben we samen de mogelijkheden bekeken" aldus Reinaud.

"Zo gezegd, zo gedaan. Na wat uitkijken wat voor ons de beste optie was zijn we een Citroën DS3 R5 gaan ophalen. Ook hebben we bijna alle reserveonderdelen en ook de uitleescomputer die bij de wagen hoort. Na dit allemaal te hebben bekeken hebben we de beslissing genomen een tweede Citroen DS3 R5 Evo aan te kopen die voornamelijk zal gebruikt worden voor verhuur. Daar we over veel materiaal en onderdelen beschikken zullen we ook de service in eigen beheer nemen en daarvoor hebben we drie meckaniekers aangetrokken en nog enkele krachten binnen het team om alles in goeie banen te leiden. Daardoor kunnen we ook zelf de wagen van de juiste afstelling voorzien."

De Haspengouw Rally zal voor Bert de eerste wedstrijd worden om de wagen te leren kennen. Ervoor probeert men ook nog een testdag te organiseren zodat de wagen optimaal is. Ook in Moorslede zal Bert rijden zodat hij er in Tielt voluit kan voor gaan met Matthijs Debaeke aan zijn zijde. Reinaud voorziet ook een mogelijkheid om zelf eens achter het stuur te kruipen van de DS3 R5. "Ik ben blij deze kans te krijgen, ik hoop een mooi seizoen te kunnen afwerken. We zullen dit jaar eveneens proberen aan de start te komen in Ieper. Ik ben zelf benieuwd hoe de wagen mij zal liggen en wat mijn potentieel is na enkele wedstrijden" aldus Bert. Meer info voor verhuur: 051/700 751.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws