Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Haspengouw: Kevin Abbring komt aan de start

Geschreven door  Feb 19, 2017

Met Kevin Abbring en Peugeot erbij krijgen we een prachtige affiche

In de slotzin van ons vorige bericht over de Rally van Haspengouw schreven we dat een invoerder op het allerlaatste moment nog een kleine verrassing in petto kon hebben. De hoop van toen is omgezet in een concreet project. Peugeot België-Luxemburg heeft immers aangekondigd dat een tweede 208 ingezet zal worden, naast de wagen in de kleuren van het RACB Junior Team van Guillaume de Mevius en Louis Louka. Maar, deze keer is het geen R2, maar de ronkende 208 T16 die twee jaar geleden op het hoogste schavotje stond in de openingsmanche van het Belgisch rallykampioenschap. Bovendien wordt de Peugeot bemand door een topteam tijdens het laatste weekend van februari, want als piloot werd Kevin Abbring aangetrokken, de voormalige fabriekspiloot van VW en Hyundai in het WRC, terwijl Pieter Tsjoen opnieuw met plezier de nota's zal lezen. Peugeot Belux en DG Sport twijfelen niet om de uitdaging aan te gaan tegen een armada Skoda Fabia's R5, bestuurd door Kris Princen, Vincent Verschueren, Melissa Debackere en Benoît Allart.

De strijd voor de overwinning belooft erg spannend te worden. Ook in de M Cup mogen we een spannend wedstrijdverloop verwachten, want de Nederlander Jan Nijhof (M3) en vooral Brecht Hoorne met een BMW Compact hebben zich ook nog ingeschreven. Bij de Juniors vermelden we de komst van drie jongeren die zich op het laatste moment hebben ingeschreven. Na een matig seizoen, wil Andy Dewallef (Opel Adam R2) bewijzen dat hij niet toevallig Junior Kampioen werd in 2015. Grégoire Munster, de zoon van Bernard, maakt zijn debuut met een gelijkaardige wagen in de Rally van Haspengouw. Johan Jalet zal hem navigeren. En Pierre Vauterin mikt op een podiumplaats in het Junior BRC.

Al deze jongeren zullen het opnemen tegen een prima referentie, want Adrian Fernémont zal van de partij zijn in R2 met een Ford Fiesta Junior. Hij wil het potentieel tonen van de wagen die als basis gebruikt zal worden voor de Belgische Fiesta Trophy. Nog een opvallende naam met een Ford Fiesta in Haspengouw is Erwin Mombaerts, die de omgekeerde weg van Pieter Tsjoen volgde, van copiloot naar piloot.

Met 35 inschrijvingen in het RACB Criterium en een vergelijkbaar aantal deelnemers in de Regularity, is het startveld van de Rally van Haspengouw goed gevuld. Aan kwaliteit alvast geen gebrek. Wat kunnen we meer wensen, behalve mooi weer, om er een spannende en aangename rallydag van te maken op zaterdag 25 februari in de omgeving van Landen.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws