Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Rally van Haspengouw: Guillaume de Mevius oppermachtig bij de Juniors

Geschreven door  Feb 26, 2017

Guillaume de Mevius scoort het maximum
11 bonuspunten en de Junior Award !

In de Rally van Haspengouw werd ook de eerste wedstrijd verreden van het Junior Belgian Rally Championship, voor piloten geboren na 1 januari 1990. Guillaume de Mevius, de piloot van het RACB National Team en Peugeot Belux, maakte zijn favorietenrol meteen waar. De Peugeot-piloot domineerde de wedstrijd en reed op elke proef de snelste tijd, wat hem niet alleen een pak punten, maar logischerwijze ook de Junior Award opleverde.

"In de eerste ronde lag het parcours er uitermate glad en verraderlijk bij. Ik heb in Heers ook een schuiver gemaakt. In een erg modderige linkse, schoven we met de neus tegen de talud en gingen we rond. Maar, ondanks die schuiver, reden we toch nog de snelste tijd. We sloten de eerste ronde af met bijna een minuut voorsprong op Stijn Pacolet," vertelde Guillaume, die zijn voorsprong uiteindelijk verder uit kon bouwen tot 3'08". "We hebben onze opdracht volbracht en we scoren 11 bonuspunten voor de snelste tijden," lachte Guillaume, tevens winnaar van de Junior Award. "Ik ben toch blijven aanvallen, zonder overdreven risico's te nemen. Uiteindelijk is het ook belangrijk om je te amuseren."

Voor de tweede plaats werd een mooi duel uitgevochten tussen de Fiesta-piloten Stijn Pacolet en Jelle Vermeire. Toen het parcours er nat bij lag, nam Pacolet de beste start, maar eens het droger werd, moest de jonge streekpiloot plooien voor Vermeire.
"Petje af voor de tijden van Guillaume," lachte Vermeire, die genavigeerd werd door Sabine Bruyneel omdat zijn vrouw en vaste copilote Michelle Demeestere in blijde verwachting is van hun tweede spruit. "Daar kon ik niet aan, maar ik ben wel tevreden over de eerste wedstrijd met onze nieuwe Fiesta R2 EcoBoost. Ik moest nog een beetje wennen en in de slotronde brak de versnellingspook nog af, maar dat kon ons niet van de tweede plaats houden."

Stijn Pacolet werd derde. Een mooie opwarmer voor de rest van het seizoen in de Fiesta Trophy. "We reden hier inderdaad met een gehuurde Fiesta R2 EcoBoost, maar vanaf Tielt rijden we met onze eigen Fiesta in Junior-configuratie. Toen het droger werd kon ik Jelle niet meer volgen. Hij reed met speciale racing fuel, terwijl wij gewone benzine gebruikten. Op de snelle proeven kon ik niet meer volgen," aldus Pacolet.

De vierde plaats ging naar Peugeot-piloot en nationaal debutant Pierre Vauterin, de broer van Thomas. De jonge kerel uit Kortrijk draaide veelbelovende tijden bij zijn debuut. Niels Reynvoet eindigde op de 5de plaats, maar op meer dan 16 minuten na een elektrische panne op de tweede proef. De zesde plaats ging naar Andy Dewallef, die eveneens minuten stil stond door technische problemen en een sortie. Sébastien Bedoret, een van de verwachte smaakmakers, moest op de eerste proef de strijd al staken door een geblokkeerde versnellingsbak op zijn Peugeot.

Klassement Junior BRC: 1. de Mevius 21 punten; 2. Vermeire 8; 3. Pacolet 6; 4. Vauterin 5; 5. Reynvoet 4; 6. Dewallef 3

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws