Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Hermen Kobus start ook in de Kenotek Ypres Rally en East Belgian Rally

Geschreven door  Mrt 03, 2017

Ieper en Sankt-Vith...

De afgelopen jaren hebben zich voor Hermen Kobus en Erik de Wild op rallygebied voornamelijk afgespeeld buiten Nederland. In 2012 nam het duo nog deel aan het Open Nederlands Rally Kampioenschap en wist het team de titel vicekampioen te veroveren in een Ford Fiesta S2000. In de jaren die zouden volgen waren Kobus en de Wild echter veelal op visite bij de zuiderburen. Met de herintreding van het ONRK heeft het team van Kobus Tuning Competition voor 2017 opnieuw een poging gedaan om de rallykalender te voorzien van een behoorlijk Nederlands tintje.

Verbeteren

Voor 2017 zijn de plannen duidelijk: het team van Kobus Tuning Competition zal met Hermen Kobus en Erik de Wild aantreden in het ONRK. Met de opnieuw opgebouwde Skoda Fabia R5 zal het team dit seizoen proberen om hoge ogen te gooien met als doel het resultaat uit 2012, waarin Hermen en Erik vicekampioen van Nederland wisten te worden, te verbeteren.

Keuze

“We hebben even moeten nadenken over de kalender voor 2017, maar toen duidelijk werd dat er opnieuw een Open Nederlands Rally Kampioenschap zou zijn dit seizoen was de keuze snel gemaakt. Daarbij komt dat ook de FIA European Rally Trophy een aantal van de ONRK wedstrijden in zijn kalender heeft opgenomen, dit maakt het voor ons nog interessanter om het gehele ONRK te rijden”, aldus Hermen.

Perfect

Naast het ONRK zal het team van Kobus Tuning Competition ook deelnemen aan de Kenotek Ypres rally. “Het programma voor dit jaar is erg gaaf!”, aldus Erik de Wild. “Ik hoop dat we komend seizoen kunnen laten zien dat we een heleboel geleerd hebben in België en in het Europees Kampioenschap de afgelopen jaren. De keuze voor het ONRK en de FIA European Rally Trophy past ons perfect. Helemaal gezien de drukke agenda’s van zowel Hermen als mijzelf. Dan zijn wedstrijden die iets dichter bij huis zijn toch net iets eenvoudiger in te passen.”

Rallykalender 2017

Zuiderzee Rally
Rally Sulinger Land
ELE Rally
Kenotek Ypres Rally
GTC Rally
Hellendoorn Rally
East Belgian Rally  

 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws