Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Vijf rally’s met een DS 3 R5 voor Kevin Demaerschalk!

Geschreven door  Mrt 15, 2017

Jonge talenten ondersteunen maakt deel uit van het DNA van Citroën. Net zoals Citroën Racing, die in het Wereldkampioenschap Rally twee jonge talenten uit de eigen leerschool in actie laat komen, heeft Citroën Belux er voor gekozen om zijn inbreng in het Belgisch Rallykampioenschap te verhogen en alles in te zetten op Kevin Demaerschalk. De jonge rijder uit Hoeilaart zal vijf wedstrijden in de kleuren van Citroën Belux afwerken, aan het stuur van een DS 3 R5.

Het was aan het stuur van een Citroën C2-R2 Max dat het talent van Kevin Demaerschalk aan het licht kwam. Nadien stapte hij met succes over op een Citroën DS3 R3T en de jonge Belg zette in het Belgisch Rallykampioenschap het ene sterke resultaat na het andere neer. Vorig jaar werd zijn trouw en zijn prestaties aan het stuur van de wagens van het Franse merk beloond met een mini-programma met een DS 3 R5 van het team J-Motorsport, met de steun van Citroën Belux.

Dankzij de verenigde inspanningen van Citroën Belux, J-Motorsport en vele andere partners kan Kevin Demaerschalk aan zijn seizoen 2017 beginnen in de wetenschap dat hij niet minder dan vijf wedstrijden met een DS 3 R5 zal kunnen afwerken: “Deze keer hebben we nog voor de start van ons seizoen het hele nodige budget weten te verzamelen, wat vorig jaar niet helemaal het geval was. Ik kan het seizoen dus heel sereen aanvatten. Samen met Citroën Belux hebben we besloten de vijf ‘grote’ Belgische rally’s te rijden: de Spa Rally, de Rallye de Wallonie, de Kenotek Ypres Rally, de Omloop van Vlaanderen en de Condrozrally. Het zijn zeker niet de makkelijkste of kortste wedstrijden, maar het zijn écht mooie rally’s, met een sterk deelnemersveld. Ik kijk er nu al naar uit om volgende vrijdag aan de start te staan van de Spa Rally, hoewel ik duidelijk wat wedstrijdritme en ervaring in deze wedstrijd mis. Het zal er vooral op aan komen om kilometers af te malen en opnieuw wat te wennen aan de DS 3 R5 van J-Motorsport. Met een plaats in de top-5 zou ik al heel tevreden zijn.”


Testsessie voor Spa
Fred Miclotte, Team Manager bij J-Motorsport, is uiteraard in de wolken dat hij de samenwerking met Kevin Demaerschalk kan verder zetten. “Kevin is één van de zeldzame rijders die me in mijn carrière als corijder wist te verbazen”, stelt Fred. “Al aan het eind van vorig seizoen hebben we alles in het werk gesteld om Kevin dit seizoen een uitgebreid programma met een R5 te kunnen aanbieden. We zijn heel blij dat we dit project met de steun van Citroën Belux hebben kunnen rond krijgen. Woensdag werkt Kevin met de DS 3 R5 een testsessie af, in de buurt van Sivry. We kozen voor een relatief snelle testbasis, zodat hij de R5 snel opnieuw onder de knie kan krijgen. Het is immers al geleden van Ieper vorig jaar dat hij met de wagen gereden heeft en de DS 3 R5 onderging sindsdien al enige evoluties. Gedurende het hele seizoen zal Kevin samenwerken met een vaste ingenieur. Ze kennen elkaar nog uit de R2-periode. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk troeven aan onze kant, en die van Kevin, te krijgen.”

Citroën Belux is al jaren trouw aan het Belgisch Rallykampioenschap, net zoals het ook al jaren steun verleent aan jonge talenten die de kleuren van het merk met verve verdedigen. “Iedereen kent het talent van Kevin, die helemaal is opengebloeid als rijder van onze filière”, stelt Anouk Van Vliet, hoofd communicatie van Citroën Belux. "Vorig seizoen liet Kevin al zien dat hij heel snel kan zijn aan het stuur van een R5, onder andere door in de TAC Rally een podiumplaats te veroveren. Ook in Ieper bleek hij heel snel. Omdat hij dit seizoen een uitgebreider programma kan afwerken, kan met meer innerlijke gemoedsrust aan de start verschijnen, om zo – en daar twijfel ik niet aan – in het Belgisch rallykampioenschap onze kleuren te laten schitteren.”

Afspraak dus op vrijdag 17 maart in Spa, voor een pittig voorgerechtje. De eerste vier van zestien chronoritten worden immers in het donker afgewerkt.

Foto Francois Geerlandt

Laatst aangepast op Woensdag, 15 maart 2017 20:20
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws