Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Polle Geusens wil kilometers maken met de Fiesta R5 in Namen

Geschreven door  Apr 25, 2017

Polle Geusens: "Nog een stapje sneller..."

Na zijn 5de plaats in de TAC Rally, lijkt Polle Geusens klaar om dit weekend in de Rally van Wallonië mee te strijden voor de knikkers met de Ford Fiesta R5 van Renties Racing. Maar, Polle houdt de druk bewust en begrijpelijk weg, want 14 KP's op snelheid met een R5 is natuurlijk een verwaarloosbare ervaring in vergelijking met de ervaring van de overige kleppers aan de start met een R5.

"In principe zou Adrian Fernémont een mooie referentie zijn, maar hij heeft al meer rally's gereden met de Fiesta R5 en hij stond vorig jaar in de Wallonie ook aan de start met de Fiesta. Zijn nota's zullen dus aangepast zijn en de Wallonie wordt letterlijk in zijn achtertuin verreden. Nee, ik ga me niet gek laten maken door de tijden van Adrian. We gaan exact dezelfde strategie hanteren als in Tielt: ons eigen tempo rijden, niet naar de anderen kijken en kilometers maken om ervaring op te doen. Onze Fiesta R5 heeft een topsnelheid van 188 km/h, maar de Skoda's hebben een sterkere motor, zodat ze op de snelle proeven moeilijk te houden zullen zijn," vertelt Polle.

Het is zijn vijfde deelname in de Rally van Wallonië, waar een parcours wacht dat weer een andere uitdaging is dan de proeven in Tielt of Landen. "Ik hou wel van de supersnelle proeven in de buurt van Namen. Mijn lievelingsproeven zijn Arbre en Natoye. Maar, het is de eerste keer met een R5 op dat soort proeven, dus moet ik nog leren. In Tielt heb ik gemerkt dat ik in de snelle situaties nog ver van de limiet zit. Het chassis van de Fiesta R5 is erg goed. De wagen heeft me nog geen moment verrast of in de problemen gebracht. Ik denk vaak dat ik erg snel in de bocht duik, maar bij het uitkomen van de bocht blijkt het toch nog te traag. Stelselmatig mijn grenzen verleggen, dat is de doelstelling voor dit weekend," vervolgt Polle.

De grens verleggen, dat gaat Polle, opnieuw genavigeerd door Filip Cuvelier in de Renties Fiesta, op de Citadel alvast niet doen.

"Nee, op de Citadel ga ik geen gekke dingen doen. Gewoon zuiver rijden, zonder foutjes te maken, dan zal de chrono wel in orde zijn," vertelt Polle, die donderdag nog een laatste keer de Renties Ford Fiesta R5 aan de tand zal voelen op de shakedown.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws