Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Kevin Demaerschalk gaat de uitdaging van de Rallye de Wallonie aan

Geschreven door  Apr 27, 2017

Vrijdagavond staan Kevin Demaerschalk en Bram Eelbode aan de start van de Rallye de Wallonie, de tweede van vijf wedstrijden die in 2017 op hun programma staan. Aan het stuur van de DS 3 R5 van J-Motorsport verdedigen ze in het Belgische kampioenschap rally de kleuren van Citroën Belux.

Op het moment dat ze vier chronoritten voor het eind van de Spa Rally de strijd moesten staken, lagen ze nog voor Benoit Allart, de man die uiteindelijk tot winnaar van de wedstrijd werd gekroond. Ondanks wat problemen had het team van Citroën Belux dus het seizoen op ideale manier kunnen beginnen. Helaas voor Kevin en Bram draaide hun seizoensstart uiteindelijk uit op een opgave.

“Kevin bewees al meer dan eens dat hij bij de beste rijders van België behoort en we hopen echt dat hij zijn prestaties ook beloond ziet met een uitstekend resultaat”, benadrukt Anouk Van Vliet, hoofd communicatie van Citroën Belux. “Het podium ligt binnen handbereik, dat weten we. Het zou bovendien ook oververdiend zijn!”

Een snel parcours

Hoewel de pechduivel hem op het parcours van de Rallye de Wallonie al meer dan eens heeft achtervolgd kan Kevin Demaerschalk de rally in en rond Jambes wel smaken. “Het is inderdaad een parcours dat ik wel kan appreciëren. Het gros van de chronoritten zijn tegelijk snel en technisch. Het tracé is heel natuurlijk uitgetekend, waardoor je je echt kan amuseren. Als het droog blijft tenminste”, stelt de jongeman uit Hoeilaart. “Ik stond hier jammer genoeg maar één keer aan de finish, in 2010. Maar hoewel ik niet altijd alle chronoritten tegen wedstrijdtempo kon afwerken, is het parcours me wel vertrouwd. Ik hoop dan ook dat ik deze keer een mooi resultaat kan neerzetten.”

Afgelopen woensdag werkte Kevin Demaerschalk samen met het team van J-Motorsport een test af, in de buurt van Macon aan de Frans-Belgische grens. “Deze sessie had een dubbel doel. Eerst en vooral wilden we er ons van vergewissen dat de problemen waarmee we in Spa werden geconfronteerd opgelost waren. Dat was het geval, want we beschikken deze keer over de voor de DS3 R5 beschikbare evoluties. Verder hebben we samen met onze ingenieur ook aan de afstellingen gewerkt.”

De Rallye de Wallonie, vierde manche van het Belgian Rally Championship, krijgt een hoogstaand startveld over de vloer. Er staan een vijftiental R5’s op de inschrijvingslijst, samen met een handvol 
WRC’s. Het doel van het team van Citroën Belux is echter duidelijk: “We willen een serene rally afwerken. Ik denk dat een plaats in de top-5 een realistisch doel is”, besluit Kevin.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws