Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Verklaring van de koersdirectie ten gevolge van het ongeval op zaterdag

Geschreven door  Mei 01, 2017

Verklaring van de koersdirectie ten gevolge van het ongeval op de klassementsproef van Malonne

Zaterdagmorgen omstreeks 10h23 ging de Honda Civic van het team Didier Bosseloir - Théo Surson van de baan op KP5 - Malonne. Het ongeval deed zich voor in de zone tussen veiligheidspost 5 en 6 net voor de plaats waar vroeger de start was. Volgens de eerste bevindingen ter plaatse van de koersdirectie, ziet het er naar uit dat de veiligheidszone van 20 meter (verboden voor het publiek) gerespecteerd werd door de aanwezige toeschouwers. Buiten deze zone raakte de wagen twee personen. De exacte omstandigheden van dit ongeval zullen verder onderzocht en geanalyseerd worden door de bevoegde gerechtelijke instanties.

De Rally van Wallonië betreurt dat er bij dit ongeval helaas twee slachtoffers vielen. Het eerste slachtoffer is een kind dat diverse kneuzingen opliep en meteen werd overgebracht naar het ziekenhuis van Namen. Het tweede slachtoffer, een jonge vrouw, die ernstigere verwondingen opliep, werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht.
De Rally van Wallonië kan geen verdere uitleg over de omstandigheden van dit ongeval geven. Enkel de bevoegde gerechtelijke instanties zullen informeren over de verdere details en de omstandigheden van dit ongeval evenals over de verantwoordelijkheden en de gezondheidtoestand van de slachtoffers van dit ongeval. De proef van Malonne werd nadien geneutraliseerd voor de andere deelnemers.

De koersdirectie van de Rally van Wallonië betreurt dit ongeval. De veiligheid van de rally in zijn geheel, zowel voor de toeschouwers als voor de deelnemers was voor hun steeds een prioriteit. De organisatoren hopen oprecht dat de slachtoffers snel zullen herstellen en steunen hen daarin volledig.

Geruststellend nieuws van de vader van het meisje 

Na het ongeval op de klassementsproef van Malonne, kreeg de koersdirectie enkele uren daarna geruststellend nieuws van de vader van één van de slachtoffers. Nadat zijn dochter de operatiekamer had verlaten contacteerde hij de koersdirectie en de organisatoren van de Rally van Wallonië met goed nieuws in verband met zijn dochter. “Ze heeft meerdere breuken in het bekken en de onderste ledematen, maar gelukkig werd niets van vitaal belang geraakt. Ik wil hier ook graag alle mensen die ons ter plaatse geholpen hebben, evenals het team van de ziekenwagen en de leden van de politie bedanken.”

Haar vader was eveneens in contact met de ouders van de jongen, het tweede slachtoffer en het team van de wagen dat van de baan ging. “De jongen heeft geen breuken, maar moest ter observatie wel een nacht het ziekenhuis blijven. Verder wil ik zowel de piloot als de co-piloot die erg geschrokken waren geruststellen.” 

Kortom goed nieuws en een opluchting voor alle leden van de Automobielclub van Namen, die zowel het meisje als de jongen een spoedig herstel toewensen.


Namens de koersdirectie en de organisatoren
Jules Liégeois (koersdirecteur) en Etienne Lerson (voorzitter)

Laatst aangepast op Maandag, 01 mei 2017 20:53
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws