Print deze pagina

Ypres Rally: Verstoorde voorbereiding voor Pieter-Jan Maeyaert

Geschreven door  Jun 20, 2017

"Wervik gaf me vertrouwen..."

Na de Rally van Wervik, was het vertrouwen toegenomen bij Pieter-Jan Maeyaert om in Ieper zijn progressie met de Ford Fiesta R5 verder te zetten. Maar, door de drukte op het werk is het niet zo makkelijk om de vereiste rust en concentratie te vinden in de aanloop naar de topwedstrijd.

"Het bouwverlof is in aantocht en daardoor is het razend druk in onze zaak.Daardoor heb ik geen tijd om te gaan testen en op dit moment zit mijn hoofd meer bij mijn werk dan bij de rally. Maar, vanaf woensdag moet mijn hoofd volledig bij de verkenningen zitten," vertelt Pieter-Jan eerlijk.

Pieter-Jan staat ook niet ingeschreven met zijn vaste navigator, Yves Dewulf. "Nee, ik zal in Ieper rijden met Bert Feys, een van de weinige piloten met ervaring die nog vrij was. Yves heeft een zwaar verkeersongeval gehad. Hij herstelt gelukkig goed, maar Ieper komt te vroeg..."

Sportief gesproken, ging het in Wervik best goed voor Pieter-Jan Maeyaert. De Ford-rijder deed vertrouwen op voor de grote afspraak in Ieper.
"In de Wallonie had ik geen goed gevoel. In Wervik begon ik met een te zachte afstelling aan de wedstrijd en verloren we nog een 15-tal seconden door de sortie van Achiel Boxoen, maar daarna vond ik steeds beter mijn draai. In de slotronde draaiden we een paar tijden dicht bij de scratch. Ik denk dat we nu een goede afstelling hebben gevonden waarmee ik me goed voel. Na die prestatie wil ik de Fiesta verder onder de knie krijgen in Ieper."

De geruchten over een andere wagen blijken dus voorbarig en ongegrond.
"Er waren inderdaad al geruchten over een Porsche, maar dat is voorbarig. Ik heb er aan gedacht, want met een R5 rijden vergt veel tijd en inspanningen. Je moet veel kilometers maken om vertrouwen te krijgen in de wagen en om de juiste afstellingen te vinden. Er komt veel bij kijken en de verwachtingen liggen ook hoger. Ik wil dat rally een ontspannende hobby blijft. Rally mag me geen stress bezorgen en dat was niet altijd het geval de voorbije weken. Maar, Wervik gaf me weer een goed gevoel, dus in Ieper ga ik proberen die progressie verder te zetten. Zonder druk en zonder testsessie, want op de zaak is het ook razend druk. Alleen moet ik eerst mijn concentratie trachten te vinden..."

Pieter-Jan Maeyaert en Bert Feys starten dit weekend met het nr. 35 in de Ypres Rally.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...