Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Overtuigende overwinning van Erik Van Loon in Conrad Twente Rally

Geschreven door  Nov 02, 2015

De laatste Nederlandse rally, de Conrad Twente Rally, van het seizoen is gewonnen door Erik van Loon en Harmen Scholtalbers. Op acht van de negen proeven noteren zij de snelste tijd met de Subaru Impreza S14 WRC en finishen daarmee met een voorsprong van 35 seconden op Nederlands kampioen Jasper van den Heuvel.

“Het ging prima,” vertelt Van Loon. “We hebben wat geëxperimenteerd met de auto en de afstelling om te vergelijken wat de auto doet in bepaalde omstandigheden. Ik koos ervoor om de laatste proef zonder lampenbar te rijden, daar heb ik tijd mee verloren. Maar de voorsprong die we hadden opgebouwd was meer dan genoeg om toch met een overtuigende zege naar huis te gaan.”

Vooraf was Van Loon de grote favoriet voor de eindoverwinning in de Conrad Twente Rally. “Zeker met deze auto moeten we ongeveer een seconde per kilometer sneller zijn dan de rest. In de eerste boucle is het nog wat vochtig en daar zijn wij in het nadeel, maar als het opdroogt dan lopen we snel uit. Ik ben tevreden met het resultaat en hoe dit tot stand is gekomen. Ook deze kilometers helpen mee in de voorbereiding op Dakar 2016. Volgend weekend is de RTL GP Dakar Pre-Proloog in Valkenswaard, daar kijk ik ook erg naar uit. Dan mogen we nog een laatste keer met de Mini rijden voordat deze op de boot gaat in Le Havre.”

De uitslag van de Conrad Twente Rally
1. Erik van Loon / Harmen Scholtalbers – Subaru Impreza S14 WRC 1:00:47.3
2. Jasper van den Heuvel / Martine van den Heuvel – Mitsubishi Lancer Evo X +35.0
3. Bob de Jong / Kees Hagman – Citroen DS3 R5 +57.7

Laatst aangepast op Maandag, 02 november 2015 09:02
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws