Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Teleurstelling voor Justin Borsboom in Rally Denmark

Geschreven door  Nov 02, 2015

De seizoensafsluitende Rally van Denmark werd voor BHRsport een grote deceptie. Na 8 van de 14 klassementsproeven viel het doek voor hen. Een defecte sensor op de Peugeot 206 die de gasklep aanstuurt gooide roet in het eten. Verder rijden was helaas geen optie meer. Alle voorbereidende werkzaamheden ten spijt moest de strijd gestaakt worden. Dat deed pijn. Dit voorval toont maar weer eens aan dat zelfs een klein onderdeel voor grote gevolgen kan zorgen. Het blijft een mechanische sport waarbij je afhankelijk blijft van een optimaal functioneren van de techniek.

Een snelle interventie van hun serviceteam mocht niet meer baten. Het ontbreken van vervangingsmateriaal ter plaatse en het verstrijken van de tijd maakte voortzetting onmogelijk waarmee het vroegtijdig beëindigen van de rally een feit was. “En het ging net zo lekker,” laat een gedesillusioneerde Harmen Hietbrink weten. “Er was sprake van pittige competitie waarbij wij ons prima konden handhaven tussen het voornamelijk Deense, Zweedse en Duitse rallygeweld.” Hoewel dit evenement met ca. 60 equipes relatief klein van opzet te noemen valt, was de strijd er zeker niet minder om: veel vergelijkbaar materiaal reed er rond en er werd er onderling op de limiet gereden. Deze wedstrijd verbeeld duidelijk de populariteit die er in het noorden van Europa rondom rallysport hangt. Zo illustreerde ook de feestelijke afsluiting van het evenement en de broederlijke sfeer die daar hangt de gemoedelijkheid. Justin Borsboom: “Serieus strijden als het moet, ontspannen vieren als het kan. Dat maakt het hier zo prettig verblijven.” 

Hoe dan ook keert het voltallige team terug naar Nederland. Het seizoen 2015 zit er op, met weer een dosis ervaring op zak. Na zich al zes jaar in deze tak van sport te hebben laten zien vangt de periode van evaluatie en winterslaap aan. Over de toekomst van BHRsport laat zich op dit moment nog niets zeggen.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws