Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Claudie Tanghe wil schitteren in Le Touquet

Geschreven door  Mrt 18, 2016

"Minstens een top 5..."

Claudie Tanghe is al jaren een smaakmaker van de rally's in Noord-Frankrijk. Zeker de Rallye Le Touquet - Pas-de-Calais heeft geen geheimen voor de drukker uit Komen. Sinds 1996 staat Claudie bijna elk jaar aan de start van de openingswedstrijd van het Frans rallykampioenschap. Dit jaar voor de eerste keer met een moderne topwagen, de Ford Fiesta R5 van het Renties Racing Team.

Afgelopen vrijdag hebben Claudie Tanghe en Filip Cuvelier de Ford Fiesta R5 gedurende een halve dag getest. "Een erg nuttige testsessie, want de 6 Uren van Kortrijk, verreden in kletsnatte omstandigheden, waren niet optimaal om een nieuwe wagen te leren kennen. Ik ben onder de indruk van de Fiesta R5. Het chassis is uitstekend, net als de remmen, waardoor je de indruk hebt dat de motor wat punch mist omdat de wagen meer vermogen zou kunnen verwerken. Tijdens de testsessie heb ik de limiet van de auto nog niet gevonden. Het is afwachten hoe ver die ligt," vertelt Claudie, die zich bij droog weer kansloos acht tegen de WRC's op de 18 klassementsproeven van de Rallye Le Touquet - Pas-de-Calais.

"De drie snelste WRC's van Pierre Roché, David Salanon en Eric Brunson zullen te sterk zijn bij droog weer, maar de Mini van Gilles Stiévenart moet een haalbare kaart zijn. Achter deze drie WRC's moeten we kunnen strijden voor de eerste plaats bij de R5's met Eric Mauffrey en Sylvain Michel, die de Skoda Fabia R5 van 2C Compétition zal besturen. Het zal in elk geval een bijzondere ervaring zijn, want sinds mijn eerste deelname heb ik in feite altijd gereden met auto's die op dat moment al verouderd waren, behalve misschien destijds met de Ford Escort Cosworth Gr.N. De Renties Ford Fiesta R5 is deze keer wel een eigentijdse topauto."

Het scherpt de ambitie van Claudie Tanghe en Filip Cuvelier nog aan. Vrijdag en zaterdag willen ze schitteren in de Rallye Le Touquet - Pas-de-Calais.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws