Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Erik van Loon wint ELE Rally

Geschreven door  Jun 06, 2016

Wat op vrijdagavond begint als een spannend secondeduel is voor Erik van Loon en Harmen Scholtalbers uitgegroeid tot de overwinning in de 52e ELE Rally, de thuiswedstrijd voor Van Loon. Met de Subaru Impreza S14 WRC beginnen zij sterk aan de rally op vrijdag, maar door een paar foutjes lijkt de tweede plaats het eindresultaat. Door de diskwalificatie van Kuipers op zaterdag, winnen Van Loon en Scholtalbers toch de rally.

“Ik ben blij, maar tegelijkertijd voelt het niet als een echte overwinning,” vertelt Van Loon. “Op de proeven heeft Kuipers laten zien dat hij de winnaar is, maar door een fout buiten de proef om wordt hij gediskwalificeerd. Dat is jammer, want uiteindelijk hoor je rally uit te vechten óp de proeven. Harmen en ik hebben er alles aan gedaan om te winnen hier, daardoor maak ik dat eerste foutje op vrijdag waarmee we een halve minuut verliezen.”

“Op zaterdag zijn we er goed voor gaan zitten en begonnen we weer goed. Op de laatste proef van die eerste ronde blokkeerde de wielen bij het aanremmen waardoor ik doorschoot. Toen was de achterstand bijna een minuut en weet je dat het lastig word, tenzij je concurrent een fout maakt. Daarna hebben we nog enkele proeven echt hard gereden, maar dat heb ik het hele weekend gedaan. De auto liep goed, ik heb nog nooit zo hard gereden hier in deze wedstrijd,” besluit Van Loon.

De einduitslag:


1. Erik van Loon / Harmen Scholtalbers – Subaru Impreza S14 WRC 1:40:49.0
2. Bernhard ten Brinke / Davy Thierie – Skoda Fabia R5 +28.2
3. Jasper van den Heuvel / Lisette Bakker – Mitsubishi Lancer Evo X R4 +45.7
4. Piet van Hoof / Max Jacobs – Mitsubishi Lancer Evo IV +1:37.0
5. Mark van Eldik / Hein Verschuuren – Skoda Fabia R5 +1:56.9

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws