Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

J-Motorsport ondanks alles toch tevreden terug uit Luxemburg

Geschreven door  Okt 10, 2016

Jourdan Serderidis: "Ondanks alles toch een positieve balans"

Jourdan Serderidis windt er nooit doekjes om. Na zijn 6de plaats in de Rallye Lëtzebuerg (Luxemburg), die dit weekend gewonnen werd door de Duitser Christian Riedemann voor de Luxemburgers Fernandes en Foxius, verbergt hij zijn ontgoocheling niet.

"Ik mikte met mijn DS 3 WRC op een podiumplaats en dat was zeker mogelijk, want na de 5de van de acht klassementsproeven stond ik op de derde plaats," vertelt hij. "Maar, toen maakte ik de fout te denken dat de wagen alles zelf zou doen. Ik heb niet hard genoeg aangevallen. Op de lange proef van Rodershausen verloor ik zo een dertigtal seconden. Ik probeerde de situatie om te keren, maar tegen piloten zoals Bruno Thiry en de anderen met goede wagens in categorie R5, was het te laat. Ik had teveel vertrouwen en was te lui. Het is de eerste keer dat ik een dergelijke fout maak. Dit zal me niet meer overkomen."

Jourdan troost zicht met het prima resultaat van de wagens ingezet door zijn team J-Motorsport: "De drie wagens staan aan de finish en ze kenden geen enkel probleem. Luxemburger Charel Arendt nam met een van onze DS 3 R5's een uitstekende start. Hij had vooraf niet getest en ontdekte de wagen in de wedstrijd. Na twee proeven stond hij al in de Top 5. Maar, hij maakte een schuiver op de derde proef. Daardoor leek zijn elan een beetje gebroken. Hij reed op zijn eigen tempo en werd 8ste algemeen. Amaury Molle werd voor de eerste keer genavigeerd door Luxemburger Martine Victor. Hij reed de wedstrijd uit met de Opel Adam R2. Bovendien eindigde hij op het podium in R2. Dat is veelbelovend voor de volgende afspraak in de Condroz Rally."

De Condroz Rally wordt een belangrijke wedstrijd voor J-Motorsport, want de twee DS 3 R5's worden gehuurd voor twee uitermate snelle piloten, maar hun identiteit zal pas de komende dagen onthuld worden.
Jourdan Serderidis zelf zit al een beetje met zijn hoofd in Australië, waar hij opnieuw de uitdaging aan zal gaan in WRC2 met zijn DS 3 R5. Hij kijkt uit naar een nieuwe ervaring op de Australische proeven, waar hij in 2014 ook al een keer in actie kwam.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws