Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Chris Van Woensel overklast thuisrijders in Franse Rallye de Epernay

Geschreven door  Apr 02, 2017

Het feit dat Chris Van Woensel en Rik Snaet niet meer welkom zijn in eigen land met de Mitsubishi Lancer WRC'05 deed hen uitwijken naar het buitenland. Dit weekend stond hun eerste wedstrijd van het jaar op het programma met de Franse Rallye de Epernay Vins de Champagne. Met een volledig vernieuwde wagen en een nieuwe livery die lonkt naar de fabriekswagens van tien jaar geleden, gaven de Belgische toppers de Fransen een lesje in rally rijden...

Op de eerste proef van zaterdag moest de Belgische equipe de scratch nog laten aan Quentin Giordano die met zijn Peugeot 208 T16 R5 de snelste was voor de acht WRC's aan de start. Een tempo die hem wellicht te hoog lag want op de tweede proef ging hij reeds van de baan. Van Woensel antwoorde met een scratch op KP 2, en buiten Jean-Charles Beaubelique die op KP 6 een halve seconde sneller was, schreef de rode Mitsubishi alle snelste tijden op zijn naam. Een mooie voorsprong van zo'n 42 seconden werd zo vergaard na de eerste dag. Snelste achtervolger was Dominique Rebout in een 208 T16, gevolgd door Raphael Bouchy in een DS3 WRC.

Op dag 2 begon onze landgenoot rustig en beheerst aan de laatste vijf proeven. Met driemaal een derde tijd en toch nog twee scratches diepten Van Woensel en Snaet hun voorsprong uit tot 1'11" voorsprong. De 21ste editie van deze wedstrijd tussen de wijnranken, twee jaar terug nog met Sebastien Loeb als winnaar, mocht zo voor het eerst een buitenlandse winnaar op zijn palmares schrijven. Ongetwijfeld een mooie ervaring, afgerond met een knap resultaat voor de hele CVW-crew. Raphaël Bouchy werd nog tweede algemeen nadat hij Rebout onder druk zette en deze nog van de baan ging. Beaubelique plaatste een tweede DS3 WRC op het podium op P3. Laurent Bayard, vorig jaar nog winnaar met zijn oude Corolla WRC, moest ditmaal genoegen nemen met plaats 4. 

Foto: Pierre Bourel

Laatst aangepast op Maandag, 03 april 2017 05:38
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws