Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 16 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Las Vegas Ypres Historic Rally: Belgische tenoren klaar voor de Europese strijd

Geschreven door  Jun 05, 2016

De Las Vegas Ypres Historic Rally (FIA) en de Geko Classics Ypres Rally (nationaal) moeten al sedert lang niet meer aanzien worden als het kleine broertje van de Kenotek Ypres Rally. Het zijn twee volwaardige proeven, die beiden hoog aanzien genieten. De inschrijvingen zijn nog enkele dagen lopende, maar nu al kunnen we vaststellen dat in beide rally’s er meer dan voldoende kwaliteit aanwezig zal zijn om er een boeiend kijkstuk van te maken.

De internationale manche, voorbehouden voor wagens met een FIA-paspoort, lokt traditioneel heel wat buitenlanders naar Ieper. Heel wat gerenommeerde piloten uit het Europees Historic kampioenschap willen hun woordje meepraten in de jacht op punten voor het kampioenschap.

Het hoge noorden zendt enkele zonen uit, zoals de Zweden Anders Johnsen (Porsche 911) en Nils Bergqvist (Volvo 122), en de Finnen Lauri Heikkilä (Lancia Fulvia HF) en Sverre Norrgärd (BMW 2002 Ti). Maar ook Zuid-Europa levert enkele gevaarlijke kanshebbers. Spanje is goed vertegenwoordigd met Fernando Dameto (Ford Escort RS) en de Sierra Cosworth-rijders Daniel Alonso en Javier Esquer. Italiaan Maurizio Pagella heeft met de Porsche zeker al wat ervaring opgedaan in de vorige jaren in de Westhoek. Of zorgt Nederlander Mats Van den Brand met de BMW M3 voor de verrassing? De jonge kerel maakte al eerder indruk in Belgische rally's met een kleine Ford Fiesta R2, waarna hij bevestigde in het Wereldkampioenschap in het kader van de Drive DMACK Ford Fiesta Trophy.

Vraag is sowieso of deze mensen iets in de weg kunnen leggen van de Belgische toppers als Paul Lietaer (Subaru Legacy), Stefaan Stouf (Porsche 911) en Didier Vanwijnsberghe (BMW3), samen goed voor een pak overwinningen in deze rally. Lietaer bewees alvast klaar te zijn voor de grote afspraak in Ieper, want hij won overtuigend de strijd in Historic in Oostrozebeke.

Grootste gevaar voor deze rijders kan wel eens uit de Ford-hoek komen, met rijders als Monteberg-winnaar Tom Calcoen, Geert ‘De Buze’ Beauprez, Edwin Degeyter, Geert Vandoorne en Piet Declercq. Of zorgen Dirk Depuydt en Thomas Vauterin met de BMW, of Tom Tytgat (Opel Kadett) voor de verrassing?

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws