Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 18 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Eerste info over de Legend Boucles Bastogne 2018

Geschreven door  Okt 11, 2017

Grote nieuwigheid is een nieuwe klasse
‘Legend’, ‘Classic’… en dan nu ‘Challenger’

Het wordt één van de belangrijkste nieuwigheden van deze uitgave 2018 van de “Legend Boucles in Bastogne” ©. Naast de vertrouwde categorieën van ‘Legend’ en ‘Classic’, besliste de RAC Spa om nog een derde categorie boven de doopvont te houden, de ‘Challenger’.

“Het was niet onze bedoeling om zoals de gekende Franse presentator Jacques Martin een spelletje te spelen waarbij alle kindjes uiteindelijk hebben gewonnen”, bekent organisator Pierre Delettre. “Maar sinds de invoering van de ‘Target Time’ binnen de ‘Legend’ laten sommige deelnemers het hoofd hangen, omdat ze beseffen dat het onmogelijk is om op een resultaat te hopen tegenover jongens als een Thierry Neuville, om maar iemand te noemen. En tegelijk hoorden we dat verschillende rijders vonden dat hun gemiddelde te laag was in de categorie ‘Classic’ (60 km/u). Met het creëren van deze nieuwe categorie ‘Challenger’, hopen we dat we een groter aantal deelnemers tevredenstellen. Er zijn nu teams die de mogelijkheid zullen krijgen om te gaan voor een overwinning in het algemene klassement, en anderen die kunnen dan eindelijk het tempo wat verhogen zonder dat ze zich hoeven te meten met de referenties in de ‘Legend’. In eerste instantie zal het zeker niet de categorie worden met het grootst aantal deelnemers aan de start, maar ze heeft wel een bestaansreden en we denken dat het zeer snel zal evolueren…”

Vanuit sportief oogpunt herneemt de nieuwe categorie ‘Challenger’ de spelregels van de vroegere ‘Legend’ … “Het gemiddelde zal inderdaad 80 km/u worden, ongeacht de regelmatigheidsproef”, vervolgt Pierre Delettre. “En bovendien zal slechts één enkele tijd in rekening worden genomen: die aan de Flying Finish. Er worden dus geen tussentijden opgenomen. Het systeem voor tijdswaarneming zal identiek zijn aan dat van de ‘Legend’, en de deelnemers aan ‘Challenger’ zullen dan ook de start nemen onmiddellijk na de wagens van de categorie ‘Legend’. Het inschrijvingsgeld zal gelijk zijn aan dat van onze koninginnenklasse.”

Het verschijnen van de nieuwe categorie ‘Challenger’ heeft ook als doel om een oplossing te beiden aan een probleem van een meer “structurele” orde. In de editie 2017 van de Legend Boucles in Bastogne©, bestond twee derde van het deelnemersveld uit ‘Classic’ en één derde uit ‘Legend’. Een onevenwicht dat de organisatie graag wilde recht trekken om te vermijden dat “de slang in zijn eigen staart zou bijten”. Daarmee wordt bedoeld dat de eerste ‘Legend’ deelnemers de laatste concurrenten van de ‘Classic’ zouden inhalen op de proeven van de zaterdag.

Wat er ook gebeurt, op het podium in Bastogne zullen de toeschouwers op zondagmiddag kunnen applaudisseren voor de allereerste winnaars van deze nieuwe categorie ‘Challenger’ die zeer snel in kracht zal winnen en zijn adelbrieven zal verzamelen…

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws