Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Christophe Panis kent frustrerende TAC Rally na vermogensverlies

Geschreven door  Apr 12, 2016

Het TAC Rally Criterium is ondertussen een vaste afspraak geworden op de kalender van Christophe Panis. Na een vierde plaats vorig jaar, was de motivatie groot om opnieuw een goed resultaat neer te zetten in deze nevenwedstrijd. De wedstrijd verliep helaas niet zoals verhoopt.

"Ik was van plan om met mes tussen de tanden van start te gaan op Schuiferskapelle. Helaas merkten we na enkele kilometers plots dat de wagen niet meer het gewenste vermogen gaf: we haalden slechts een topsnelheid van 135 km/u. We misten duidelijk de nodige punch in het accelereren. De chrono's waren dan ook fel beneden de verwachtingen", vertelt Christophe, die als toch nog als zevende geklasseerd stond na de eerste vier proeven.

Tijdens de eerste en enige servicebeurt halfweg wedstrijd werd een turbodruksensor vervangen op de Peugeot 207 R3T, maar dat bracht geen verbetering. "Het was frustrerend om zo verder te blijven rijden, want we konden ons niet ten volle tonen. We dachten even aan stoppen, maar konden onze opgedaagde supporters ook niet zomaar in de steek laten. We probeerden ons op de laatste proeven toch nog wat te amuseren en gaven nog het beste van onszelf met de middelen die we hadden", aldus Christophe. Achteraf bleek een afgebroken inlaatsensor de boosdoener voor het vermogensverlies.

Uiteindelijk werd de finish bereikt op een achtste plaats algemeen en een tweede stek in categorie RC3 achter de ongenaakbare Renier (Clio R3), die tweede algemeen werd. Zonder problemen behoorde de top-5 zeker tot de mogelijkheden. "Er zat veel meer in, maar hopelijk kunnen we binnenkort herkansen en revanche nemen", besluit Christophe Panis.

Foto: Simon Panis

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws