Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Kenotek Ypres Rally: ERC Juniors vormen de ideale referentie

Geschreven door  Jun 21, 2016

Met 36 wagens aan de start, is de categorie RC4 de sterkst bezette klasse in de Kenotek Ypres Rally, de Belgische manche van het Europees rallykampioenschap. De strijd bij de snelle voortrekkers wordt razend spannend, zeker omdat ze bemand worden door een aantal snelle jongeren. De Belgische Juniors nemen het in Ieper op tegen de beste internationale rallytalenten. Een ideale waardemeter om het niveau van de BRC Juniors in te schatten.

Maar, men moet bij het analyseren van de chrono's vanaf vrijdagavond ook rekening houden met de context waarin de Belgische jongeren rijden. De piloten die zich hebben ingeschreven in het ERC krijgen een voorkeurspositie in de startvolgorde, wat betekent dat ze op een minder vuile baan rijden en vrijdagavond ook minder kilometers in het donker zullen afwerken.

Bij de Belgen heeft enkel Polle Geusens zich ingeschreven in ERC3. De Ford-piloot uit Lommel wil zich meten met de ERC Juniors met zijn Ford Fiesta R2 EcoBoost, zeker omdat deze klassieker in Ieper voor Polle en Justine een voorbereiding is op de Rally van Duitsland in het Wereldkampioenschap. Romain Delhez, die zijn Junior Award verzilvert, zal een half uurtje later starten. Met Chris Ingram en Marijan Griebel kan hij zich met zijn Opel Adam R2 meten met twee officiële piloten van Opel Motorsport. Jamie Brown kende dit seizoen nog niet veel geluk, maar in Ieper wil de Brit zijn sortie van Tielt doen vergeten. Sébastien Bédoret gaat de uitdaging aan met zijn Renault Twingo R2, waarmee de vier Belgische Juniors in R2 vier verschillende merken vertegenwoordigen.

In R1, nog wat verder in het veld, verdedigt Anthony Dovifat zijn leidersplaats in het Junior BRC. De DS 3-piloot neemt het op tegen zijn vertrouwde speelkameraden, Lucas Walbrecq en Kjell Vandenberghe, beiden met een Renault Twingo R1.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws