Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Bryan Bouffier leider na dag 1 in Kenotek Ypres Rally

Geschreven door  Jun 25, 2016

Felle strijd vooraan

Het tweede deel van deze eerste wedstrijddag van de 52ste Kenotek Ypres Rally leverde een prachtige tweestrijd op tussen Bryan Bouffier en Freddy Loix, deze avond slechts gescheiden door 6"9 (6"5 na de eerste drie proeven). De eerste 5 staan gegroepeerd binnen de 30 seconden, dus blijft alles morgen mogelijk. We maken ons op voor een razend spannende tweede etappe.

Bryan Bouffier (DS 3 R5) en Freddy Loix (Skoda Fabia R5) hebben een serieus gat getrokken op de laatste 4 proeven op het einde van de dag. Op de 13,81 km lange proef van Wijtschate 2 reden ze zelfs een gedeelde scratch: 7'46"3. Daarmee verpulverden ze de chrono van Wijtschate 1, zoals ze deden op elke proef die een tweede keer gereden werd. Freddy bevestigde trouwens dat hij de voorbije jaren nooit zo hard heeft moeten aanvallen in het begin van de wedstrijd. Hij moest na de eerste lus duidelijk een tandje bij steken om Bryan Bouffier bij te houden.

Maar, achter de twee kemphanen vooraan, is er nog Stéphane Lefebvre (DS 3 R5), die toptijden draait. Hij opende de tweede ronde met een besttijd in Langemark, alvorens een beetje tijd te verliezen door een probleem met de handrem (7de tijd op Dikkebus 2). Verder verloor hij tijd door de geblokkeerde DS 3 R5's van Guillaume Dilley (motor stuk) en van Jourdan Serderidis (van de baan op dezelfde plaats als Patrick Snijers even voordien met zijn Peugeot 208 T16). De Fransman staat wel op een knappe 5de plaats. Hij is voorbij Bernd Casier (Ford Fiesta R5) gegaan. De vierde plaats is in handen van Kris Princen (Peugeot 208 T16), die uiteindelijk nog maar 8"0 voorsprong heeft op Lefebvre. De derde plaats is, na een bijzonder overtuigende prestatie van Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5), in handen van Vincent Verschueren, die in de tweede ronde de snelste was op de slotproef in Mesen.

Minder geluk was er voor Patrick Snijers, die even van de baan ging, en Pieter Tsjoen, die een boordsteen raakte in Langemark. Hij reed lek en beschadigde de achtertrein van zijn Fiesta R5, waardoor hij het einde van de tweede ronde haalde met een wagen die als een krab over de baan danste. Casier verloor een tiental seconden bij een schuiver in een veld op KP 5, terwijl de Porsche 997 GT3 van Jochen Claerhout door een kapotte radiator aan de kant moest.

In RGTN voert Tim Van Parijs de stand aan met zijn Porsche 997 GT3, een goede minuut voor de Porsche van Marc Duez. In RC4 domineren de Opel Adam R2's. Marijan Griebel heeft 5"6 voorsprong op Chris Ingram. Onze landgenoot Polle Geusens staat op een knappe derde plaats met zijn Ford Fiesta R2T. In NCM voert Stephan Hermann (Fiat Punto kit car) het klassement aan.

Volg alle resultaten van dag 2hier!

Onze foto's van dag 1!

 

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws