Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Ford Pinto Cup schiet uit startblokken in Hannuit

Geschreven door  Mrt 08, 2017

Na een lange winterslaap ontwaakt komend weekend de Ford Pinto Cup. Vier teams zullen zondag 12 maart de strijd met elkaar aangaan op het uitdagende parcours van de Rally van Hannuit. Hannuit is de eerste van zes manches, mogelijks zelfs zeven manches.

Het is al het vierde opeenvolgende jaar dat de Ford Pinto Cup wordt ingericht, een cup voorbehouden voor Escorts met een Pintomotor. De interesse blijft groot in deze merkencup, maar de eerste manche moet het stellen met slechts vier teams. Later dit jaar wordt dit aantal opgekrikt naar minstens zeven rallyteams. De Pinto Cup 2017 telt zes manches. De vier beste resultaten worden in rekening gebracht.

“Maar als we allemaal kunnen starten in de 6 uren van Kortrijk, dan pikken we die op in het kampioenschap. Er komt dan wel een derde schrapresultaat bij”, aldus Christof Anckaert, bezieler van de Pinto Cup. Christof Anckaert – Timothy Demets, Franklin Temperville – Xavier Van Eeckhoutte, Koen Verhaeghe – Tamara Peeters en Sam Warnez – Juha Bos gaan meteen op zoek naar punten in en rond Hannuit. De kampioen van vorig jaar, Jeroen Van Wanseele, laat deze wedstrijd aan zich voorbij gaan. Het belooft een open strijd te worden tussen de tenoren. Na een sabbatjaar met slechts één deelname doet Christof Anckaert een gooi naar de overwinning, maar ook naar de titel. “Vorig jaar zorgde ik voor de omkadering, maar dit jaar wil ik terug zelf achter het stuur kruipen”, aldus Anckaert. “We starten in Hannuit. Het is de eerste keer dat we deze rally aandoen met de Pinto Cup. We voelen veel respect en een grote dankbaarheid naar ons toe. Het wordt een uitdaging voor iedereen op dat prachtige, selectieve parcours.”

Koen Verhaeghe bevestigde reeds zijn deelname aan alle manches en behoort dus zeker bij de favorieten om Jeroen Van Wanseele op te volgen. De Zwevezelenaar begint zondag aan zijn vijftiende seizoen in zijn rallycarrière. Ook Franklin Temperville dient zich aan in Hannuit. Het is het tweede jaar dat Temperville zich gaat meten met de concurrentie in de Pinto Cup. Sam Warnez is de youngster van het kwartet. Warnez kende vorig jaar veel technische problemen en zag enkel in Tielt de finish.
De Pinto Cup doet mee bij de historics. Zondag moeten er ruim 120 kilometers tegen de klok worden afgewerkt. De rijders krijgen zondag tien uitdagende proeven voorgeschoteld, verspreid over twee lange en een korte lus.


Agenda:
11-12/03: Rallye de Hannut; 08-09/04: TAC Rally Tielt; 10-11/06: Rally van Wervik; 23-24/06: Historic Ypres Rally; 02-03/09: Rallye de la Semois; 07-08/10: Rallye de Tournai; 25-26/11: 6 uren van Kortrijk

(Foto: Ivo Wolfs)

Laatst aangepast op Woensdag, 08 maart 2017 18:54
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws