Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Philippe Dewulf wint Rallysprint Mémorial Fanny

Geschreven door  Apr 05, 2017

Afgelopen zondag werd in de provincie Namen onder een stralende zon Rallysprint Mémorial Fanny verreden. De gemeente Jemeppe-sur-Sambre was ook dit jaar weer gastheer voor deze tweede editie van de rallysprint. Een dikke 70 teams tekenden present voor een dag plankgas over de erg gesmaakte proef.

Philippe Dewulf werd getipt als favoriet voor de zege en volbracht dan ook deze opdracht met glans. Na vier overtuigende besttijden was hij met zijn vertrouwde Toyota Corolla WRC de snelste met 1' 33" voorsprong. "Al wordt de Toyota stilaan oud, toch beleef ik nog veel plezier met deze wagen. Al is het wel mogelijk dat hij gedurende het seizoen vervangen wordt. Toch probeer ik er nog zoveel mogelijk bij te rijden. Ik heb vandaag genoten en ik neem zo een leuke revanche op mijn te vroege opgave in 2016," aldus Philippe na de wedstrijd.

Tom Schoolmeesters had lang uitzicht op een tweede stek maar een onstekingsprobleem onder de motorkap van de Lancer EVO6 deed hem in de derde reeks opgeven. Daardoor kreeg Christophe Devleeschauwer de tweede plek in zijn schoot geworpen en dit met een Ford Fiesta R5 die hij nog steeds aan het ontdekken is. Derde werd Fabrice Gomet (Lancer EVO8) op 2' 3" en de vierde plek was voor Hans Keyen en diens Peugeot 205 gr.A op 2' 40". De top-5 werd afgesloten door de mooi gedecoreerde Lancer EVOX van Eric Tack die 2' 58" trager was dan de winnaar. 

Bij de rijders op straatbanden was Geoffray Vercoven de snelste. Met een VW Golf 2 GTI 16v was hij na vier spannende reeksen slechts 9" sneller dan Sébastien Soyeurt (Renault Clio). Een hele prestatie voor de piloot én de oude VW om de snellere en modernere Renaults te verslaan. Derde werd Vincent Bouchat op 1' 16", al had er meer ingezeten daar zijn versnellingsbak nukkig deed in de derde reeks. Vierde werd Cédric Maroit (Peugeot 106) op 1' 18" en Philippe Brion stuurde zin VW Polo naar een vijfde plek op 1' 41" van de winnaar in D123.

Bij de oudjes was de zege voor Benoit Gillot (Ford Escort) in de klasse PH en Filip Jacobs was met zijn Opel Manta de snelste ondanks een harde aanraking met een chicane in de klasse SR.

Pechvogels waren Jean-Marc Becker (Lancer EVO6 - motor), Nicolas Cabu (BMW 325i - afgebroken wiel), Alain Hart (Citroën Saxo - motor), Cédric Mirguet (Opel Astra - versnellingsbak), Philippe Coenaert (Peugeot 106 Maxi - aandrijfas) en Philippe Castremanne (Suzuki Swift - aandrijfas) als belangrijkste.

Bekijk het volledige klassement hier.

 

Laatst aangepast op Woensdag, 05 april 2017 20:15
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws