Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Preview Rallysprint van Marchin

Geschreven door  Apr 15, 2017

Morgen, op Paaszondag, zal in de buurt van Hoei, meer bepaald rond het kleine dorpje Marchin, de Rallysprint van Marchin doorgaan. Deze rallysprint ingericht door de Marchin Automobile Club zal enkel meetellen voor het rallysprintkampioenschap van Luik en Waals-Brabant. Het rallycentrum is zoals steeds gelegen in feestzaal "Cercle Saint Hubert", Place de Belle-Maison te 4570 Marchin. Daar zal men natuurlijk ook terecht kunnen voor een programmaboekje met alle nodige info. Tevens is daar ook het gesloten wagenpark gevestigd.

De start wordt gegeven omstreeks 9u. Om 12u30 en 15u30 worden de twee resterende ronden afgewerkt want er staat geen vierde ronde op het menu. Rond de klok van 16u30 is de winnaar gekend. Opnieuw is het een hertekende show-klassementsproef van een goede 20,1 kilometer met een kleine strook onverhard (12% in totaal). De deelnemers krijgen 99km voor de wielen geschoven waarvan 60,3km tegen de chrono zal zijn. Trouwens, de meeste toeschouwers zullen deze proef wel kennen. Deze wordt namelijk gedeeltelijk gebruikt voor de Condroz Rally en in het verleden ook als shakedown.

Wie aan de start?

Als we de deelnemerslijst even overlopen mogen we toch wel stellen dat het een goed gevulde lijst is met ongeveer 100 deelnemers. Philippe Dewulf altijd snel met zijn Toyota Corolla WRC krijgt deze keer tegenstand van Yves Matton (Citroën DS3 WRC) en Etienne Monfort (Citroën DS3 R5). Nog krachtige 4x4's zien we in handen van Dennis Degroote (Lancer EVO6), Karl Dutroquois (Lancer EVO9), Christophe Lux (Subaru Impreza) en Fabrice Massin (Subaru Impreza). Verder zien we ook Stefaan T'Joens (Renault Mégane RS), Jérôme Broers (Renault Clio), Denus Delrue (Peugeot 306), Frédéric Jamoulle (Renault Clio), Philippe Castremanne (Suzuki Swift), Philippe Coenart (Peugeot 106 Maxi), Johan Van Den Dries (Citroën C2-R2), Nicolas Cabu (BMW 325i), Serge Vervondel (BMW M3), Robin Roggeman (BMW M3) en consoorten.

Bekijk de volledige lijst hierefaan T

(Foto: Cédric Fourny) 

  

 

Laatst aangepast op Zaterdag, 15 april 2017 15:33
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws