Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 16 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Future Stars lanceert nieuw ERC Junior Experience trainingsprogramma

Geschreven door  Apr 28, 2016

Carrières van jonge piloten boosten !

- Nieuw initiatief van Future Stars Belgium & ERC Junior Championship
- Verder te bouwen op het succes van het ERC Junior Championship
- Trainingsprogramma om wedstrijdervaring op te doen met het oog op volgend seizoen
- Eveneens bestemd voor nationale piloten, maw niet-ERC Junior deelnemers
- ERC Junior Experience deelnemers krijgen een gratis inschrijving voor het 2017 ERC Junior kampioenschap
- In het kader van drie manches van het FIA European Rally Championship zal een nieuw trainingsprogramma georganiseerd worden om de ontwikkeling te promoten van de toppiloten van morgen.

ERC Promotor Eurosport Events lanceert de ERC Junior Experience om verder te bouwen op het succes van het ERC Junior Championship, waarin jonge piloten het tegen elkaar opnemen in wagens van de R2-categorie in zes ERC-wedstrijden.

Het ERC Junior Championship, voor het eerst georganiseerd in 2014, heeft al twee uitzonderlijke piloten afgeleverd, meer bepaald Stéphane Lefebvre, momenteel actief als officieel piloot voor Citroën op het hoogste niveau in het Wereldkampioenschap, en Emil Bergkvist, die dit jaar een campagne in WRC2 afwerkt met een R5. Het derde ERC Junior-seizoen begon in de Circuit of Ireland Rally van 7 tot 9 april, waar Lukasz Pieniazek de wedstrijd won.
De ERC Junior Experience, ontstaan uit een samenwerking tussen Eurosport Events en Future Stars Rally Academy gevestigd in België, zal dit jaar georganiseerd worden in het kader van drie manches van het ERC Junior Championship, waarbij de focus ligt op de belangrijkste kwaliteiten waarover een piloot en copiloot moeten beschikken om uit te groeien tot een professioneel team. Deze drie wedstrijden zijn de Kenotek by Cid Lines Ypres Rally, de auto24 Rally Estonia en de Barum Czech Rally Zlin.

Alle deelnemers aan het ERC Junior Experience programma zijn steeds aanwezig op deze drie rally’s.

De dag voor de verkenning worden specifieke opleidingen georganiseerd zoals stuurvaardigheid, verkenningen en het maken van nota's, veiligheid, technische kennis, media en sponsoring. Ook car control op asfalt en onverhard behoren tot het programma. Verder zullen ze de 2-daagse verkenningen afwerken, terwijl ze specifieke coaching, begeleiding en feedback krijgen op tal van vlakken. Dankzij het bevoorrechte advies van experten op het terrein, zullen ze een vliegende start kunnen nemen in hun prille rallycarriere.

De ERC Junior Experience is bedoeld voor getalenteerde jonge piloten die momenteel op nationaal niveau actief zijn, maar die ambities koesteren om rally's te rijden op internationaal niveau, zelfs al nemen ze niet deel aan het ERC Junior Championship. In 2016 zijn er 10 plaatsen voor nationale piloten jonger dan 26 jaar, zodat ze nog in aanmerking komen om in 2017 het Junior ERC te kunnen rijden. Het programma staat verder open voor maximaal 10 deelnemers van het huidige ERC Junior om hun kwaliteiten verder aan te scherpen.

ERC Coördinator Jean-Baptiste Ley verklaarde: "We beseffen allemaal dat de rallywereld jonge, getalenteerde piloten verder moet ontwikkelen, zodat zij op internationaal niveau kunnen strijden. Met het ERC Junior Championship hebben we al een paar uitzonderlijke piloten gelanceerd maar we willen meer doen. De ERC Junior Experience is het eerste rallyprogramma dat een volledig en internationaal trainingsprogramma biedt aan jonge piloten. Ze worden gecoacht op het vlak van de belangrijkste kwaliteiten om uit te groeien tot echte professionals. In samenwerking met de lokale ASN's, willen we een opstap bieden aan de beste nationale piloten om door te groeien naar het internationale niveau."

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws