Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

10 wedstrijden met Citroën DS3 R5 voor Steve Bécaert

Geschreven door  Jan 28, 2017

Steve Bécaert kiest voor West-Vlaamse wedstrijden

Steve Bécaert staat te popelen om aan zijn vierde rallyseizoen te beginnen. Met twee VAS kampioenschapstitels in drie rallyseizoenen, kan de transporteur uit Poperinge al een mooi palmares voorleggen. Drie seizoenen waarin hij voornamelijk met een EVO X aan de start verscheen. Dit seizoen maakt Steve de overstap naar een R5. Met de J-Motorsport DS3 R5 en Nico Beernaert aan zijn zijde zal hij in de West-Vlaamse rally’s op zoek gaan naar zijn eerste algemene overwinning.

“Na de verkoop van de EVO R4 moesten we op zoek naar iets nieuws. De droom om een gans seizoen met een R5 te rijden was er maar ik had nooit durven dromen dat ik aan het nodige budget zou geraken,” aldus Steve Bécaert. “Het heeft ons dan ook bloed, zweet en tranen gekost om dit project voor elkaar te krijgen. Het is dus niet zo dat we dit alles in de schoot geworpen kregen. Als zelfstandige kan ik rekenen op veel steun van bedrijven waarmee ik zaken doe. Anders was dit helemaal niet mogelijk geweest. De keren dat ik bij wijze van spreken een deur tegen mijn neus gekregen heb, toen ik om sponsoring vroeg, zijn niet meer op 2 handen te tellen. Het is hard werken om zoiets rond te krijgen.”

Vorig seizoen stond Steve Bécaert reeds enkele malen aan de start met de DS3 R5 van J-Motorsport. Ook dit jaar rijdt hij met deze wagen 10 West-Vlaamse rally’s. “We zullen in 2017 opnieuw een beroep doen op de diensten van J-motorsport. Het is een schitterend team met de nodige professionaliteit,” verklaart Steve zijn keuze. “Met uitzondering van de Rally van Wervik staan alle VAS en BRC wedstrijden op West-Vlaamse bodem op het programma. Er is gekozen om in West-Vlaanderen te rijden omdat onze grootste sponsor, A&D trucks en trailers, hier gevestigd is. Verder zijn we ook nog bezig met een mogelijke tweede grote sponsor. De Rally van Wervik rijden we doelbewust niet met de R5. We stonden er nog niet aan de start en willen onze deelname aan de Rally van Ieper niet in gevaar brengen.” 

Twee VAS kampioenschapstitels, Belgisch RC1 kampioen en een hele resem ereplaatsen. Enkel een algemene overwinning ontbreekt nog op het palmares. “Vorig jaar werden we met de EVO 3x vierde, 3x derde en 2x tweede... Dus de ambitie is om onze eerste algemene overwinning binnen te halen. Daarnaast willen we vooral bijleren en hopelijk progressie maken. En natuurlijk genieten van dit seizoen. Het was de bedoeling om één seizoen alles uit de kast te halen en dit is ons gelukt. Het is een project van één jaar. Het zou dus best kunnen dat we volgend jaar terug met een minder sterk wapen rijden dan een R5 rijden, wie weet met een EVO,” besluit Steve Bécaert.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws