logo rally online

Rally Online België

Heikkinen zesde verschillende winnaar in RX Mettet

Geschreven door  Nov 30, 2014

De Fin Topi Heikkinen heeft afgelopen weekend de zesde manche van het WK Rallycross gewonnen. Met zijn VW Polo RX Supercar was hij de zesde verschillende winnaar in zes wedstrijden. Peugeot-rijder Timmy Hansen eindigde tweede, terwijl plaats drie ook naar een VW Polo ging van Johan Kristofferson. Nadat hij vierde werd en belangrijke punten sprokkelde neemt Petter Solberg de leiding in het kampioenschap, met drie punten voorsprong op Reinis Nitiss.

Zo'n 25.000 toeschouwers zouden volgens de organisatie dit weekend zijn afgezakt naar het Jules Tacheny Circuit in Mettet voor de zesde manche van het nieuwbakken WK RX. De gloednieuwe proef die iedereen moest ontdekken kreeg af te rekenen met wisselvallige weercondities. Lokale held Francois Duval was een mooie toevoeging aan het deelnemersveld en kwam goed uit de verf met zijn VW Polo van Marklund Motorsport, maar helaas was dat net niet goed genoeg om het tot in de finale te maken.

Eén piloot was van start tot finish sterk bezig: de 23-jarige Topi Heikkinen. Dankzij zijn overwinning staat hij derde in het kampioenschap, amper enkele puntjes achter Solberg en Nitiss, en is het kampioenschap dus nog zeker niet beslist. Nadat ze dit seizoen al hun deel van de pech kenden stond het geluk ditmaal wel aan de kant van Team Peugeot Hansen. Timmy Hansen, zoon van Kenneth, reed naar een verdiende tweede plaats met de 208 Supercar. Op de derde podiumtrede mocht de Zweed Kristofferson plaatsnemen in wat pas zijn tweede wedstrijd was in het kampioenschap. De VW-piloot won zo wel de derde manche van het Europees Kampioenschap die gelijklopend was met de WK-wedstrijd.

Voormalig WRC-piloot Petter Solberg leek in de finale op weg naar een podiumplaats of zelfs de overwinning, maar in de laatste rondes zakte zijn Citroën DS3 Supercar door de achterste schokdempers en moest hij zich gewonnen geven. Hij werd uiteindelijk vierde maar neemt dus wel de leiding in het kampioenschap. Anton Marklund werd met zijn VW vijfde, gevolgd door Pontus Tidemand in de Audi S1 Supercar.

In de categorie TouringCar ging de overwinning naar een Belg. Filip Baelus won voor eigen volk met zijn Volvo C30. In Super1600 ging de zege voor de tweede maal dit seizoen naar de Let Janis Baumanis in zijn vinnige Renault Twingo.

De volgende wedstrijd wordt verreden in Canada op 7 en 8 augustus.

Onze foto's zijn hier te vinden!

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...