Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Opel Adam R2 maakt sterke indruk in Europese rallywereld

Geschreven door  Nov 30, 2014

De Opel Adam R2 maakte in de zeven maanden sinds hij werd goedgekeurd voor competitie door de internationale motorsportfederatie FIA (Fédération internationale de l’Automobile) een sterke indruk in de Europese rallywereld. De 190 pk sterke ADAM R2 sleepte binnen zijn klasse niet minder dan 12 overwinningen in de wacht na 15 deelnames aan nationale kampioenschappen in Duitsland, Spanje, Frankrijk en Oostenrijk.

In Spanje staan Esteban Vallin en zijn co-piloot Borja Odriozola aan de leiding van de R2‑klasse in een ADAM R2 van de Spaanse invoerder, terwijl Yoann Bonato en Thierry Michaud in een auto van het Opel Motorsport Team France ook in Frankrijk bovenaan staan. Na een valse start tijdens hun debuut, kwamen Daniel Wollinger en Bernhard Holzer op dreef in het Oostenrijkse rallykampioenschap, met twee zeges in de laatste twee rondes. De ADAM R2, die werd voorbereid door het Duitse klantenteam Audex MotorSport uit Extertal en wordt bestuurd door de Nederlander Timo van der Marel, bleek eveneens onklopbaar met een klasse-overwinning bij zijn debuut in Nederland. Het Duits-Luxemburgse duo Julius Tannert en Jennifer Thielen, een van de toonaangevende teams in de ADAC Opel Rallye Cup van dit seizoen, eindigde op een sterke tweede plaats in de Rallye Luxemburg met een zeer competitief veld van 19 R2-voertuigen.

De piloten van het ADAC Opel Rallye Junior Team hebben nog meer redenen tot tevredenheid. Marijan Griebel / Alexander Rath en Fabian Kreim / Josefine C. Beinke waren tot nu toe, op één uitzondering na, de onbetwistbare, dubbele winnaars in elke Division 5-ronde van de ADAC Rallye Masters. Deze jeugdige Opel-piloten bereikten de tweede fase in de zoektocht van Opel en ADAC naar talentvolle jongeren, nadat ze zich plaatsten als beste juniorpiloten in de 2013 ADAC Opel Rallye Cup en slaagden voor een screeningtest. Het Opel/ADAC-programma wil een jonge Duitse piloot op middellange termijn begeleiden naar de top van de Europese rallywereld, uiteraard achter het stuur van een Opel.

Ook op de Belgische Geko Ypres Rally van 20-21 juni bewees de Opel ADAM R2 wat hij waard is. Te midden van 44 R2-voertuigen – alle merken die een dergelijk snelle auto in het aanbod hebben, waren van de partij, waaronder de 15 teams van het FIA Junior European Championship – vochten Marijan Griebel / Alexander Rath voor een podium­plaats op een van de moeilijkste asfaltrally's in Europa. Aan het begin van de 20ste en laatste etappe stonden ze op de derde plaats, maar moesten ze opgeven door problemen met de aandrijving. Gewezen Europees kampioen Bruno Thiry reed bij zijn debuut in een ADAM R2 ook een uitstekende rally, tot hij tegen een steenblok botste en moest opgeven. Eenzelfde lot viel Fabian Kreim / Josefine C. Beinke ten deel tijdens de laatste fase, maar ze haalden toch een negende plaats in de categorie R2 nadat ze moesten stoppen om een wiel te vervangen.

“De ADAM R2 voldoet tot nu toe volledig aan onze verwachtingen,” zegt Opel Motorsport Director Jörg Schrott. “De auto is snel en betrouwbaar. Onze teams zijn vol lof over zijn rijgedrag en zijn uitstekende reacties op wijzigingen in de configuratie. De sterke prestaties van de ADAM R2 wekten al belangstelling bij vele klantenteams in heel Europa. Uiteraard zijn wij daar opgetogen over.”

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws