Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Chris Van Woensel oppermachtig in Rally van Staden

Geschreven door  Nov 30, 2014

De vierde editie van de Rally van Staden is gewonnen door Chris Van Woensel en Rik Snaet. Met hun Subaru Impreza WRC S5 hield men stand, terwijl heel wat andere toppers het onderspit moesten delven. CVW haalde het met ruime voorsprong op de enige andere WRC aan de finish, de Skoda Octavia van Bart Maes. Bert Coene werd onverhoopt nog derde na de late opgave van merkgenoot Claude Bal.

Na de eerste moest de bandenhandelaar uit Schriek nog zijn maat Tim Van Parijs, voortaan eigenlijk De Bock genaamd, voor zich dulden. Van Woensel maakte niet de juiste bandenkeuzes en op het eerst droge en dan natte parcours kwam de Porsche 997 GT3 van De Bock verrassend goed uit de sporen. Na de eerste drie proeven had hij een voorsprong van 15 seconden op Vincent Verschueren, de winnaar van vorig jaar. Die prestatie zou hij helaas niet kunnen herhalen want op de vijfde proef van Staden liet de Citroën-piloot zich vangen. De DS3 R5 schoof achterwaarts de gracht in en raakte er niet meer uit. Een proef eerder was De Bock door mechanische pech al ver terug geslagen in de stand en zo kwam Van Woensel op kop. Een positie die hij tot de finish niet meer zou afstaan.

In de namiddag bleef de aangekondigde regen uit en kon CVW zijn voorsprong op Claude Bal van bijna een minuut controleren. Bal kende in deze wedstrijd een portie geluk, maar eveneens ook ongeluk. Hij werd in de ochtend verrast door het gladde parcours en schoof van de baan op KP 2. Gelukkig voor hem was dit net in de bocht na de 'flying finish', en kon hij met 30 sec. straftijd op zak toch de wedstrijd verder zetten. Terwijl hij in tweede positie met een minuut achterstand de slotproef aanvatte ging het nog allemaal mis voor hem. Zijn Lancer Evo X R4 gaf er de brui aan en zo zag hij een mooie podiumplaats uit zijn handen glippen.

Bart Maes volgde reeds op ruime afstand van Bal, en werd zo nog tweede algemeen met de Skoda Octavia WRC. Zijn derde opéénvolgende tweede plaats trouwens na de Routes du Nord en de Monteberg. Ook voor Bert Coene en zijn nieuwe Lancer Evo X R4 was zijn onverwachte derde podiumplaats een aangename verrassing. Plaats vier ging naar Dirk Vermeirsch in de oude Ford Sierra Cosworth. Hij had lang gejaagd op Patrick Snijers, maar toen op KP 9 de motor brak van zijn nieuw gedecoreerde BMW 130i, kon de tuner uit Pittem zeker zijn van P4. Vijfde algemeen werd Philip Cracco die een foutloze wedstrijd reed met zijn Ford Fiesta R5 als voorbereiding op de WRC Deutschland Rallye volgend weekend. Naast Verschueren, Bal en Snijers waren ook Bert Cornelis, Paul Lietaer en Lorenzo Bossu belangrijke opgevers.

Op de zesde plaats eindigde meteen de winnaar in Historic. Tobi Vandenberghe reed een ijzersterke wedstrijd met zijn Opel Kadett. In de beginfase was Stefaan Stouf sneller, maar zijn Ford Escort moest Vandenberghe aan de finish uiteindelijk met meer dan 40 seconden voor zich dulden. Wouter Lievens werd derde.

Onze foto's zijn hier te vinden!

Uitslagen

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws