Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Deutschland Rally: Dennis Kuipers in de top 10 bij zijn comeback

Geschreven door  Nov 30, 2014

De ADAC Deutschland Rallye 2014 ontwikkelde zich dit weekeinde tot een ware slijtageslag. Dennis Kuipers en Robin Buysmans hielden hun hoofd koel op de klassementsproeven rondom het Duitse Trier, ondanks de sterk wisselende weersomstandigheden. Bijna 1,5 jaar na hun laatste WK-rally bekroonde de equipe van het Ferm World Rally Team hun terugkeer met een achtste plaats.

 “Achtste; ik heb het wel gehoopt, maar niet gedacht dat het zou gebeuren. Ik ben echt super blij,” jubelde Dennis Kuipers aan de finish van 18e en laatste klassementsproef. Samen met zijn Belgische navigator begon de Ferm-coureur aan de slotdag als 11e in de tussenstand. Waar diverse concurrenten fouten maakten, hielden Kuipers en Buysmans zich staande in hun Ford Fiesta RS WRC en schoven zo door naar een achtste plaats.

“Vandaag was zo’n dag dat je er makkelijk af kon vliegen. De proeven waren snel en de omstandigheden tricky.” En dat gold eigenlijk voor de hele wedstrijd. Complicerende factor voor de Nederlands/Belgische Ferm-equipe vormde het gebrek aan wedstrijdritme. “Vrijdag was het echt aftasten, maar elke dag vonden we meer snelheid. Met een nagenoeg foutloze Power Stage als hoogtepunt,” vertelde Dennis Kuipers.  


Nederlandse rallyfans

De steun van de vele Nederlandse rallyfans langs de proeven werkte inspirerend bij het hervinden van het wedstrijdritme. “Dit was mijn vierde Deutschland Rallye en ik heb nog niet eerder zoveel rood-wit-blauwe vlaggen langs de kant zien wapperen. Onvoorstelbaar hoeveel Nederlanders de moeite hadden genomen om naar Trier te komen. Prachtig.”

Met steun van M-Sport, het Ford fabrieksteam, overtrof Dennis Kuipers met zijn 8e plaats de tiende plaats uit 2011. De sterke comeback in de eredivisie van de rallysport is een uitstekende basis voor de volgende WRC-afspraak. Van 3 tot 5 oktober neemt het Ferm World Rally Team deel aan de WK-rally van Frankrijk. 

De WK-rally van Duitsland werd gewonnen door onze landgenoten Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul in een Hyundai.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws