Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Eerste Belgische wedstrijd voor KTF-rallyrijder Leo van der Eijk

Geschreven door  Nov 30, 2014

Aanstaande vrijdag start één van de snelste Belgische wedstrijden, namelijk de ConXioN Omloop van Vlaanderen. Deze altijd druk bezochte rally bevat ook dit jaar weer meer dan 110 deelnemers. Het Vacansoleil Rally Sport team zal aanstaande woensdag afreizen met het inmiddels bekende duo Jac Gillis en Leo van der Eijk richting Roeselare. Nadat de samenwerking tijdens de GTC rally eigenlijk pas is begonnen tussen deze twee, kunnen ze nu een echt team gaan vormen om de veelbelovende start tijdens de GTC Rally verder uit te breiden.

De ConXioN Omloop van Vlaanderen wordt op vrijdag 5 en zaterdag 6 september verreden rondom het Vlaamse Roeselare. De wedstrijd bestaat uit 18 uitdagende klassementsproeven. “Dit wordt de derde wedstrijd met de Ford Fiesta van MCC Sport en tevens de tweede met Jac. Het zal in eerste instantie erg wennen worden aan het verraderlijke Belgische asfalt en de smalle weggetjes,” verteld Leo. “Dit maakt het alleen maar uitdagender. We willen dan ook net als in Nederland mee kunnen doen om de plaatsen vooraan. Dat zal niet gemakkelijk worden tussen het sterke Belgische veld en op onbekend terrein, maar dit is wel het doel om het leerproces voort te zetten,” concludeert Van der Eijk.

Ook Jac heeft er heel veel zin in: “De vakantie is voor mij al een tijdje voorbij. Ik heb namelijk het WK van Duitsland mogen navigeren in een Mitsubishi Evo X. De Fiesta is dan weer een hele andere auto maar zeker net zo leuk om rally mee te rijden. Het vermogen is dan ook een stuk minder dan in een Evo, maar de beleving is wel veel groter. Het zijn hele handzame autotjes waarmee je erg laat kan remmen en vooral in snelle bochten erg hard mee gaat.” Terugkijkend naar de eerste Rally van het equipe de GTC Rally verteld Jac: “Het is mij opgevallen met hoeveel gemak Leo op de limiet rijdt en dat het blijkt dat we daarmee in ieder geval in Nederland bij de Fiesta Trophy vooraan mee kunnen strijden. We zijn nu benieuwd of ons dit in België ook gaat lukken. Daarnaast is de Omloop van Vlaanderen een mooie gelegenheid om te proberen maximaal punten te scoren en in te lopen op onze concurrenten in de Nederlandse Fiesta Trophy."

Vrijdag om 18:25 uur start de eerste deelnemer op de eerste proef en worden deze avond in totaal 3 proeven verreden. Op zaterdag gaat om 08:53 uur de rally weer van start om de overige 15 proeven te rijden. ’s Avonds om 21:00 uur finisht vervolgens de eerste deelnemer op het podium en heeft er dan 175 kilometer op snelheid opzitten.

Samen met het Vacansoleil Rally Sport Team hoopt het equipe de stijgende lijn te kunnen voortzetten. Ten slotte gaat hun dank uit aan MCC Sport, Vacansoleil, KNAF Talent First, ETEC grondverzetmachines, A. Rietveld Transport, de Populier Autorecycling, Rensco Auto Reclame, Autobedrijf Neleman, alle andere sponsors en de Club van 100 leden voor hun steun!

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws