Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Vincent Verschueren bereidt zich ook in Roeselare voor op 2015

Geschreven door  Nov 30, 2014

"De set-up is al sterk verbeterd"

In de Geko Ypres Rally presenteerde Vincent Verschueren de fonkelnieuwe Citroën DS3 R5 van GoDrive, het team van Gaby Goudezeune. Dit weekend staat de ConXioN Omloop van Vlaanderen op het programma. In Roeselare wil Vincent Verschueren de finesses van zijn topwagen beter leren kennen.

"We hebben na de Geko Ypres Rally hard gewerkt en de DS3 R5 is ondertussen al sterk geëvolueerd. De DS3 R5 heeft ongetwijfeld een enorm potentieel, maar in Ieper moesten we de wagen afstellen voor de Belgische rallyproeven. De wagen stond te hard afgeveerd om efficiënt te zijn. Na Ieper hebben we de Rally van Staden gereden om ons voor te bereiden op de Omloop van Vlaanderen. Daar had de Citroën al een veel efficiënter weggedrag dankzij de aanpassingen van de set-up op advies van Fabio Lazzerini," vertelt Vincent Verschueren.

Net toen hij aan de leiding kwam in Staden, werd Vincent verrast in een remzone: "Het was een proef op slicks in de regen. De wielen blokkeerden even in de remzone en we schoven van de baan. Dat bewijst dat ik de DS3 R5 nog niet tot in de finesses in de vingers heb."

In de Omloop van Vlaanderen wil Vincent Verschueren, opnieuw genavigeerd door Véronique Hostens, die haar nationaal debuut als copilote maakte in Ieper, in de eerste plaats kilometers maken.

"We willen natuurlijk zo hoog mogelijk finishen, maar ik besef dat ik nog kilometers nodig heb om het maximum uit de Citroën te halen. Ik denk dat onze situatie te vergelijken is met die van Pieter Tsjoen, die zijn R5 ook nog moet leren kennen. Cherain staat al een stuk verder in zijn leerproces. De resterende wedstrijden van dit seizoen willen we gebruiken om ons voor te bereiden op 2015. Ik kijk wel uit naar de Omloop van Vlaanderen, want ik voel me altijd beter in Roeselare dan in Ieper."

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws