Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 24 april 2024

logo rally online

Rally Online België

De titel is een feit voor Freddy Loix en Johan Gitsels

Geschreven door  Nov 30, 2014

De titel is binnen!

Freddy Loix en Johan Gitsels (Skoda Fabia S2000) zijn in de Omloop van Vlaanderen, de zesde wedstrijd van het BK rally, op de tweede plaats geëindigd. Dankzij de daaraan verbonden punten is het duo op twee wedstrijden van het einde van het kampioenschap zeker van de titel.  Voor Freddy Loix en BMA-Autosport is dit hun tweede titel. Co-rijder Johan Gitsels en Skoda België winnen hun eerste titel ooit. Bij aanvang van het seizoen stelde Skoda België twee doelen voorop. De rally van Ieper winnen en het kampioenschap winnen. Beide doelen zijn gerealiseerd. Mission accomplished!

“We hebben niet gewonnen maar de titel is wel een feit en daar ben ik bijzonder blij mee” zegt Freddy Loix. “Ook met mijn tweede plaats ben ik zeer tevreden want op een bepaald moment zag het er niet zo goed uit en was de situatie bijzonder moeilijk. Maar we zijn rustig gebleven, hebben ons niet laten opjagen en zijn uiteindelijk als tweede geëindigd. Ik heb er hard voor moeten knokken en ik ben fier dat Johan en ikzelf Skoda de titel kunnen schenken. Zij hadden van meet af aan vertrouwen in ons en wij bedanken hen nu met de titel. Vooraf had ik tegen de verantwoordelijken van Skoda gezegd dat we kans maakten op de titel alsook zouden kunnen meestrijden voor de zege in Ieper. Ik heb altijd geloofd in de mogelijkheden van de Skoda Fabia S2000. De wagen is niet alleen snel maar nog betrouwbaarder dan een Zwitsers uurwerk. De titel is binnen en ook in Ieper hebben we gewonnen. Iedereen is tevreden denk ik. Nu is het uitkijken naar de volgende wedstrijden en naar de Skoda Fabia R5. Die zal er zeker komen alleen weten we nog niet wanneer. Waarschijnlijk is dat in het begin van volgend seizoen en dan hoop ik dat ik met die wagen op pad mag.”

“Dit is een speciaal gevoel” glundert co-rijder Johan Gitsels. “Ik ben gelukkig omdat ik de kans gekregen heb om dit jaar met Freddy te kunnen samenwerken. Als je bij aanvang van het seizoen een duidelijke opdracht meekrijgt en je kan de hooggespannen verwachtingen inlossen dan geeft dat een enorm gevoel van voldoening.  Iedereen weet dat Freddy de lat altijd hoog legt, niet alleen voor hem zelf maar ook voor zijn entourage en voor mezelf. Dat brengt toch wat druk met zich mee want hij verwacht dat ik de nota’s feilloos voorlees. Dat is enorm boeiend.”

Bij aanvang van het seizoen kreeg BMA-Autosport, het team van Bernard Munster, het vertrouwen van Skoda om de wagen van Freddy Loix klaar te stomen voor het seizoen met als dubbele opdracht de rally van Ieper winnen en de titel pakken. “Uiteraard hebben we die challenge aanvaard” zegt Bernard Munster. “Als een constructeur je de kans geeft om voor hen te werken moet je die kans met twee handen grijpen. Een doel is mooi en oogt soms makkelijk op papier. De verwachtingen kunnen inlossen is een andere zaak. Ik ben bijzonder fier op mijn team dat we erin geslaagd zijn om onze doelen te bereiken en vanavond samen de titel te kunnen vieren. Achteraf bekeken was de zege in Ieper de moeilijkste uitdaging. Die zege zorgde voor een enorme ontlading. Als privé-team die wedstrijd winnen is het mooiste wat ik ooit meegemaakt heb. De titel winnen was iets minder moeilijk maar als we naar de toekomst kijken dan wordt het in 2015, als we met zijn allen zouden kunnen blijven samenwerken, een moeilijkere maar tegelijk ook een uitdagendere opdracht. Voor BMA-Autosport is dit onze tweede titel maar deze titel is zo veel meer waard in vergelijking met de vorige omdat we nu de steun en het vertrouwen van een constructeur hebben gekregen. Dit is opnieuw een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons team.”

Uiteraard was de vreugde bij Vincent Struye, communicatieverantwoordelijke van Skoda België, enorm groot. “Ik ben blij en tegelijk ook fier dat de vooropgestelde doelen behaald zijn. Dit is gewoon schitterend! Het voelt fantastisch aan want met nog twee wedstrijden te rijden is de titel nu al binnen. De komende dagen gaan we de koppen bij elkaar steken om het budget na te kijken zodat we weten wat er nog mogelijk is voor dit jaar en volgend jaar. In 2015 komt de R5 er aan maar de wagen moet eerst gehomologeerd worden. Momenteel staat die homologatie op 1 maart 2015 gepland. Zo’n homologatie houdt verschillende zaken in. De FIA moet de wagen homologeren maar er moeten tegen de vooropgestelde datum ook 25000 voertuigen van dat model geproduceerd worden. De productie begint wereldwijd begin november wat dus wil zeggen dat tussen november en 1 maart er wereldwijd 25000 wagens gebouwd moeten worden. Als er een seizoen 2015 komt, wat zeker de doelstelling is, dan zou dat willen zeggen dat Freddy Loix eind februari in de Haspengouw rally met de Skoda Fabia S2000 zal starten. De wagen is en blijft betrouwbaar, dat hebben we dit weekend nog gezien, dus daar maak ik me niet al te veel zorgen om. Het objectief van volgend jaar zal waarschijnlijk hetzelfde zijn als dat van dit jaar. De rally van Ieper winnen en de titel winnen.”




Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws