Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Junior BRC: Dilley pakt zijn vierde zege in Roeselare

Geschreven door  Nov 30, 2014

Het Junior BRC blijft razend spannend. Ook na de zesde manche van het Belgian Rally Championship, de ConXioN Omloop van Vlaanderen, is er nog niets beslist. De overwinning ging voor de vierde keer dit seizoen naar Guillaume Dilley, die pas zaterdag afstand kon nemen van zijn rechtstreekse concurrenten in R2, maar dankzij de bonuspunten voor de snelste tijden in R1 blijft Stijn Pacolet in de running voor de titel, terwijl Amaury Molle, de benjamin in het Junior BRC, in Roeselare bewees dat hij ook nog een belangrijke rol kan spelen in het titeldebat.

De komst van een aantal snelle Nederlanders met Ford Fiesta's R2 maakt het voor de Belgische juniors moeilijk om snelste tijden op de tabellen te zetten in hun categorie. Dat was ook niet het hoofddoel voor Guillaume Dilley, Stephen Wright en Guillaume de Mevius, want ze streden in de eerste plaats voor de punten in de Peugeot 208 Rally Trophy. Na een moeilijke vrijdagavond, toen de ophanging van de 208 R2 niet optimaal afgesteld bleek, nam Guillaume Dilley zaterdag de wedstrijd definitief in handen. Samen met Lara Vanneste stuurde Dilley zijn Peugeot naar de overwinning in R2, want ondertussen waren de Nederlanders uitgevallen (Van der Eijk) of hadden ze foutjes gemaakt (Van Deijne).

"Stephen Wright was verrassend snel in de openingsfase, toen ik zelf kampte met een ophanging die te hard was afgeveerd. Met een betere afstelling kon ik zaterdag wel het verschil maken," vertelde Guillaume Dilley, leider in het Junior BRC, tevreden.

Stephen Wright, die het parcours ontdekte, reed een knappe wedstrijd en werd daarvoor beloond met de tweede plaats, voor Guillaume de Mevius, die rustig de tijd nam om het vertrouwen weer op te bouwen na een paar sorties in de vorige wedstrijden. Net toen hij op dreef kwam, verloor de motor vermogen en was uitrijden nog het enige wat telde.

Omdat Jamie Brown met zijn Fiesta R2 van de baan ging, lagen er belangrijke punten voor het grijpen voor de Juniors in R1. Het leek er zelfs lange tijd op dat Amaury Molle voor de verrassing zou zorgen. Molle reed een erg sterke wedstrijd, domineerde R1 en zette de meeste snelste tijden op de tabellen, tot hij na een lekke band een wiel verloor door afgebroken wielbouten. Zonder die pech zou Amaury Molle zelfs de leiding in het Junior BRC genomen hebben.

Stijn Pacolet, die vrijdagavond even in het decor belandde, liet de kans niet liggen om 25 punten te scoren, amper één punt minder dan winnaar Dilley. Daarmee blijft Pacolet in de running voor de titel, want de Renault-piloot telt slechts 3 punten minder dan Dilley... Alles blijft mogelijk.

Tussenstand Junior BRC
1. G. Dilley 99 punten; 2. S. Pacolet 96; 3. A. Molle 76; 4. S. Wright 61; 5. G. de Mevius 59; 6. J. Brown & G. Bux 27; 8. K. Demaerschalk 26; 9. Th. Radoux 25; 10. A. Tanghe 24...

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws