Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Lastig weekend voor Hermen Kobus in Omloop van Vlaanderen

Geschreven door  Nov 30, 2014

"Ik kon nooit voluit aanvallen"

Er zijn zo van die weekends waarin het niet wil lukken. Hermen Kobus en Erik de Wild kunnen erover meepraten na deze 55ste editie van de ConXioN Omloop van Vlaanderen, de 6de wedstrijd van het Belgian Rally Championship. De Ford Fiesta Super 2000 kwam vrijdagavond al in de problemen en dat bleek slechts het begin te zijn van een reeks incidenten. Uiteindelijk wist Hermen Kobus de schade in de stand nog goed te beperken met een 7de plaats.

Hermen Kobus gaat traditioneel als een speer van start, maar vrijdagavond stond de Ford Fiesta Super 2000 op de 9de plaats op 17" van leider Freddy Loix. "We zijn gestart met een ander merk remblokken, maar dat bleek niet de juiste keuze op deze gladde proeven. Ik had geen vertrouwen in de remmen, waardoor we veel tijd lieten liggen," vertelde Hermen vrijdagavond in Roeselare.

Zaterdagochtend wilden Hermen en Erik voluit in de aanval gaan, maar opnieuw werden ze geremd door kleine problemen.  "In de eerste ronde zaterdagochtend ging ik in de achtervolging op Cédric Cherain, de derde in de tussenstand van het BRC. Ik kreeg de Fiesta R5 in het vizier, maar op een bepaald moment voelde ik dat de motor begon in te houden. Hoog in de toeren haperde de motor. Ik vreesde even voor een motorbreuk, maar we kregen geen alarmsignaal in de wagen. We zijn tot de service geraakt, maar natuurlijk zonder het maximum van de motor te vragen. In de tweede ronde, toen die problemen verholpen waren, verloren we de eerste versnelling. Dat bleek toch een serieuze handicap in de korte situaties. En uiteindelijk begon de koppeling te slippen... Er zijn zo van die wedstrijden waarin het niet wil lukken..."

In het kampioenschap heeft Freddy Loix de titel veilig gesteld in de Omloop van Vlaanderen, terwijl Cédric Cherain over Hermen naar de tweede plaats springt, maar de titel van vice-kampioen blijft zeker nog haalbaar voor Kobus, die in de East Belgian Rally zijn favoriet parcours voorgeschoteld krijgt.

Broer Gert-Jan, genavigeerd door Radboud van Hoek, debuteerde in het Belgisch kampioenschap met een Ford Fiesta R2. Het was een heel leerrijke wedstrijd voor Gert-Jan, die een 56ste plaats behaalde in zijn tweede rally ooit.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws