Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

6 uren van Kortrijk groeit uit tot volwaardige tweedaagse

Geschreven door  Nov 30, 2014

Autostal Groeninghe organiseert op 22 en 23 november de 22ste editie van de “6 uren van Kortrijk”. Een editie die in het teken zal staan van ons lid Lieven Ghekiere, die op vijf september overleed.

Na de eerste heruitgave vorig jaar, de eerste editie sinds 1987, waren de evaluaties dermate positief dat er geen moment getwijfeld werd om de “6 uren” in 2014 opnieuw te organiseren. Meteen schoot Autostal Groeninghe, het organiserend comité, in actie om deze editie nog beter te maken, voor zowel deelnemers, toeschouwers en omwonenden.

Twee dagen actie

Het commentaar van de piloten klonk vorig jaar eensluidend: “Het is een enorm uitdagende en mooie rally!”. Dit jaar wordt het nog beter! De grootste verandering dit jaar, is dat de rally gespreid wordt over twee dagen. Zaterdagnamiddag werken de piloten namelijk een klassementsproef af in Moeskroen. Veel willen we er nog niet over kwijt, maar dat het speciaal zal zijn en spektakel zal opleveren, zijn we alvast zeker. Op zondag staan net zoals vorig jaar vier klassementsproeven op het programma, die elk drie keer moeten worden afgewerkt. Dat brengt de totale afstand op 97,35 kilometer, bijna een vierde meer dan vorig jaar. Het afgesloten parcours bestaat uit 95 procent verharde wegen en 5 procent onverhard.

Rallyspektakel en animatie voor iedereen

Ook voor de toeschouwers belooft het terug een spetterende editie te worden. Alles blijft gratis. Net zoals vorig jaar zal het historische centrum van Kortrijk het decor bieden van deze rally, met de Grote Markt als epicentrum. De straten rond de markt, de Graanmarkt, het Casino- en Conservatoriumplein zullen opnieuw dienst doen als servicepark.

Vanaf zaterdagochtend kunnen autosportfans en omwonenden in het centrum van Kortrijk terecht voor de technische controle. Een unieke kans om eens te loeren onder de motorkap van zo’n rallywagen. In de namiddag wordt de start gegeven aan het stadhuis van Kortrijk. ’s Avonds rijden de wagens voor het eerst over het podium, in de schaduw van het Belfort, kort na de doortocht op de gloednieuwe proef in Moeskroen. Besluiten doen we die avond met een spetterend optreden van coverband Wolfgang die ook vorig jaar zorgde voor een stomend feestje. Op zondag staan dan nog twaalf klassementsproeven op het programma. Toeschouwers kunnen de wagens op de proeven in actie zien, of kunnen gezellig in de binnenstad rond kuieren, want constant zullen er rallywagens aanwezig zijn in de Kortrijkse binnenstad.

Met streekrijder Didier Duquesne kreeg de “6 uren van Kortrijk” vorig jaar een fantastische winnaar. We zijn er zeker van dat Autostal Groeninghe dit jaar opnieuw een mooi deelnemersveld zal kunnen voorschotelen voor deze laatste VAS-wedstrijd op de kalender. De “6 uren” zijn alvast het decor van de finale van de Ford Pinto Cup en de Opel Historic Cup.

Alle informatie is te vinden op de website van de 6 uren van Kortrijk, www.rallykortrijk.be. Vanaf 1 oktober zullen de inschrijvingsformulieren en het reglement voor de deelnemers op dit adres beschikbaar zijn. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt tot maximaal 135 deelnemers.


Rally met een warm hart

In de aanloop van de eerste heruitgave werd beslist dat de “6 uren” meer moest zijn dan een louter sportief gebeuren. Daarom werd snel besloten om een deel van de opbrengsten, uiteindelijk 2.000 euro, te schenken aan een goed doel. Vorig jaar ging de keuze naar de Stichting Luka Hemelaere, een stichting voor kinderen met een hersentumor. Ook dit jaar zal Autostal Groeninghe zich sociaal engageren. Welk project we dit jaar hebben gekozen, komt u later te weten.

Dankwoord

De organisatie wenst bij deze eerste publieke communicatie iedereen die meewerkt aan het project uitdrukkelijk te bedanken. Dank alvast aan alle sponsors, de stadsbesturen van Kortrijk, Zwevegem, Menen en Moeskroen, en de politiezones Vlas, Grensleie, Mira en Zone de Police Mouscron.

 

Autostal Groeninghe draagt deze uitgave op aan Lieven Ghekiere. Ons dragend lid kwam op 5 september om het leven na een tragisch ongeval. Lieven stond mee aan de wieg van de eerste heruitgave in 2013, en was lid bij Autostal Groeninghe.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws