Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Mooie wedstrijd voor Ger Haverkate in Hellendoorn Rally

Geschreven door  Nov 30, 2014

Voor menig rallyfan is de Hellendoorn Rally hèt evenement van het jaar en ook de deelnemers hebben deze klassieker altijd hoog op het verlanglijstje staan. Ger Haverkate was dan ook blij dit jaar opnieuw met zijn prachtige BMW E30 M3 aan de rally rondom Hellendoorn deel te kunnen nemen. Samen met navigator Coen Roetgerink beleefde hij een prachtige wedstrijd en reed hij afgelopen zaterdag als 19de algemeen en winnaar van de klasse S20 over het podium.

De Hellendoorn Rally bestond dit jaar uit 15 klassementsproeven, waarvan 6 op vrijdagavond en de resterende 9 op zaterdag. Met startnummer 17 op de deuren van zijn prachtige BMW reed Ger Haverkate vrijdag rond 19.15 uur over het startpodium in Hellendoorn. Haverkate blikt terug: “We hadden meteen vertraging voor de eerste proef, waardoor het bijna donker was toen we starten. Ik ben nachtblind en daardoor niet dol op donkerproeven, maar er kwam nog een moeilijkheidsgraad bij, het was namelijk enorm mistig! We zijn dan ook erg behouden van start gegaan.” Samen met navigator Coen Roetgerink worstelde “Havi” zich door de eerste proef over de Luttenbergring. “Op sommige stukken was het prima te doen, maar vervolgens reden we weer een enorm dichte mistbank in met zicht onder de 20 meter. Dat is enorm gevaarlijk omdat je niet weet wat er voor je gebeurt. Er zijn meerdere deelnemers op de proef en als een van hen een probleem heeft, knal je er achterop omdat je niets ziet.” Ook de tweede proef, Ypelo, werd ontsierd door de mist. Voor de start van de derde proef nam de wedstrijdleiding de beslissing om die neutraal te laten rijden, dus op lage snelheid en zonder klassement, en de overige proeven van de avond werden geannuleerd. “Het was de juiste beslissing, het risico was te groot. Als iemand bijvoorbeeld een ongeluk zou krijgen, in de sloot belandde en medische hulp nodig zou hebben, zou niemand diegene zien liggen.”

De volgende dag was de mist grotendeels weggetrokken en ging de equipe vol goede moed van start vanaf de 28ste positie. “We moesten de eerste proef even weer in het ritme komen, maar op de tweede proef ging het super. Die proef was maar liefst ruim 23 kilometer lang en we hebben er met volle teugen van genoten.” Dat bleek ook uit de tijden, want na 2 proeven was Haverkate geklommen van plek 28 naar plek 22. Ook de volgende proeven gingen super en op de proef Ligtenberg, die uit maar liefst 70% onverhard bestond, noteerden Haverkate en Roetgerink een 15de tijd! “Echt genieten, al dat onverhard. Dat is rally rijden!” glundert Haverkate. Voor de start van de laatste twee proeven, Ligtenberg en Beuseberg, stond Haverkate 18de algemeen. “We moesten 20 seconden goedmaken om 17de algemeen en 3de in de divisie 5 te worden. We waren dan ook teleurgesteld toen de een-na-laatste proef werd geannuleerd door een wolkbreuk. We hebben daar ook erg lang voor de start moeten wachten tot de beslissing werd genomen om hem niet te rijden. Zo lang, dat het donker was toen we aan de start van de laatste proef stonden. Op het slechte onverhard remde ik de BMW vervolgens dood en we kregen hem pas na een minuut weer aan de praat. Daardoor verloren we een positie, in plaats van dat we er een wonnen. Maar het plezier was er niet minder om. Uiteindelijk werden we 4de in de divisie 5, eerste in de klasse S20 en konden we met een mooie beker naar huis,” besluit Haverkate.

De volgende wedstrijd is Rallye Mittelhessen, volgende week zaterdag in Duitsland. Het team sluit vervolgens het seizoen af met de Hengelo Rally, op zondag 2 november. 

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws