Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Woensdag, 24 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Vincent Verschueren klaar voor de East Belgian Rally

Geschreven door  Nov 30, 2014

"Weer een extra stap zetten"

Na de uitstekende chrono's in de Omloop van Vlaanderen, komen Vincent Verschueren en Véronique Hostens dit weekend met vertrouwen aan de start van de East Belgian Rally, de zevende en voorlaatste manche van het Belgian Rally Championship. De piloot van de DS 3 R5 wil in de eerste plaats weer een extra stap zetten om het potentieel van de wagen nog beter te benutten.

"In de Omloop van Vlaanderen was ik tevreden over bepaalde chrono's, maar op andere proeven liet ik tijd liggen. Het gevoel in de DS3 R5 wordt steeds beter, maar om het potentieel van de auto volledig te benutten heb ik nog meer kilometers nodig. Op bepaalde proeven zit ik dicht tegen de limiet, maar om een volledige proef op de limiet te rijden, zoals Cédric Cherain, heb ik gewoon nog niet voldoende ervaring met de R5. Je mag niet vergeten dat het toch een groot verschil is met onze S2000 van vorig jaar. Deze DS3 is toch 1" per kilometer sneller."

Vorig jaar eindigde Vincent Verschueren op een knappe vierde plaats in de East Belgian Rally. Dit weekend is het startveld van een ander niveau, met 5 krachtige WRC's en 5 R5's aan de start.

"De proeven van de East Belgian Rally zijn supersnel en technisch. Het parcours is prachtig, maar op een of andere manier vind ik er mijn draai niet zoals bij voorbeeld in de Condroz. Het is niet mijn lievelingsparcours, maar de snelle proeven zijn wel uitstekend om nog een extra stap te zetten in de DS 3. Als het gevoel goed is, ga ik zeker proberen om de set-up wat harder te zetten om het tempo te verhogen."

Vincent en Véronique kwamen ook aan de start van de shakedown in Elsenborn. Aan ritme zal het de Citroën-piloot niet ontbreken, want donderdag was hij nog actief op het circuit van Spa-Francorchamps als instructeur.

Afspraak zaterdagochtend om 9h in Sankt-Vith voor de start van de East Belgian Rally!

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws