Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Hermen Kobus wil knallen in Sankt-Vith

Geschreven door  Nov 30, 2014

"Als underdog voor de verrassing zorgen !"

Met de East Belgian Rally staat zaterdag de lievelingswedstrijd van Hermen Kobus op het programma. Vorig jaar behaalde Hermen een prachtige tweede plaats algemeen in Sankt-Vith. Dit jaar start hij met zijn Ford Fiesta Super 2000 als underdog, maar de R5's zijn gewaarschuwd: Hermen Kobus en Erik de Wild willen knallen in de East Belgian Rally.

"Ik heb prachtige herinneringen aan de East Belgian Rally. Vorig jaar ging ik heel vroeg in de wedstrijd even van de baan, maar we rukten in het donker nog op naar de tweede plaats. Het was wellicht mijn beste rally ooit," vertelt Hermen. "Het parcours in Sankt-Vith is prachtig. Misschien iets te snel voor onze Super 2000, maar met de vele blinde en technische situaties kan ik toch het tekort aan vermogen compenseren."

Na een ongelukkige wedstrijd in de Omloop van Vlaanderen, waar Hermen gehinderd werd door een motor die vermogen verloor en een eerste versnelling die dienst weigerde, is Hermen extra gemotiveerd om te schitteren in de East Belgian Rally. Maar, wel als underdog...

"Blijkbaar zijn we de underdog met onze Ford Fiesta S2000. De industrieproef in de Omloop van Vlaanderen liegt niet. Op die proef zie je meteen wie de sterkste motor heeft en daar bleek wel dat we niet de snelste wagen hebben. We naderen stilaan het einde van het Super 2000-tijdperk. Als je kijkt naar het startveld in Sankt-Vith, dan wordt het een zware dobber met 5 WRC's en 5 R5's aan de start. Zij krijgen de meeste aandacht, maar ik ben er zeker van dat we verrassend uit de hoek kunnen komen. Nee, ik ga niet winnen, want Thierry Neuville is een klasse apart, maar ik kan je wel vertellen dat Cédric Cherain hard zal moeten trappen om zijn tweede plaats in het kampioenschap te verdedigen!"

Vooral de prachtige finale in het donker vorig jaar, geeft Hermen Kobus vertrouwen. In de slotfase kan hij nog eens extra hard aanvallen.

"We gaan vrijdagochtend meteen voluit in de aanval, maar niet zoals vorig jaar. Toen ging het niet helemaal goed," lacht Hermen. "Van bij de start zal ik voluit gaan en 's avonds zullen we bekijken wat er nog mogelijk is in het donker. Als we dan nog een plaatsje kunnen winnen, dan wil ik er nog wel eens voor gaan zitten!"

De WRC- en R5-piloten zijn gewaarschuwd. Hermen Kobus en Erik de Wild willen met hun Ford Fiesta Super 2000 voluit voor een topresultaat gaan in de East Belgian Rally. Broer Gert-Jan start trouwens ook met zijn Ford Fiesta R2. Hermen versus Thierry Neuville en broer Gert-Jan versus Yannick, de jongere broer van Thierry...

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws