Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Thierry Neuville wint de East Belgian Rally

Geschreven door  Nov 30, 2014

Veni, vidi, vici. Thierry Neuville, magistraal van start tot finish, verzorgde de show voor zijn supporters in de streek van Sankt-Vith. Met hun officiële Hyundai i20 WRC uit het Wereldkampioenschap domineerden Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul logischerwijze de East Belgian Rally, de voorlaatste manche van het Belgian Rally Championship. Een drievoudige première voor de Belgische rallysport: het eerste optreden van de Hyundai i20 WRC in België, de eerste overwinning van Thierry Neuville in het Belgisch kampioenschap en de eerste zege van Hyundai in het BRC. 

"We hebben de ganse dag zwaar aangevallen, want ik voelde me goed in mijn sas in de wagen," lachte Thierry voor hij als winnaar op het podium gehuldigd werd. "Het was een heel nuttige dag, want we hebben alle afstellingen die we willen gebruiken in de Elzas kunnen testen. Vanaf morgen, zondag, zal ik me weer helemaal concentreren op de volgende wedstrijd van het Wereldkampioenschap. Ik heb me in elk geval goed geamuseerd."


Na een foutloze prestatie en foutloze wedstrijd, behaalde Cédric Cherain een knappe tweede plaats, waarbij hij voortdurend de overige tenoren van het BRC domineerde: "Op de voorlaatste proef maakte ik nog een klein foutje, waarbij ik de radiator beschadigde, maar het liep goed af. Ik ben heel blij met onze prestatie. Het is een mooie beloning voor al het werk dat we geleverd hebben."

De strijd voor de derde plaats was boeiend tot de finish. Chris Van Woensel begon met 11 seconden voorsprong op Hermen Kobus aan de laatste proef. Een voorsprong die voldoende moest zijn, maar in de eerste remzone maakte de Subaru-piloot een foutje wat hem de derde plaats zou kosten. Hermen Kobus ging op dezelfde proef ook nog van de baan, maar hij kon in extremis toch als derde finishen. Vincent Verschueren, die zijn leerproces aan het stuur van de DS3 R5 verder zette, werd vijfde.

Ook bij de tweewielaandrijvers was er een prachtige strijd tot het einde. Caren Burton begon aan de laatste ronde van drie proeven met 1"8 achterstand op Stephan Hermann. Burton ging tot het uiterste..., maar een foutje kostte hem een minuut en zelfs de zege in R3, die naar Alex Garcia ging met zijn officiële Renault Clio R3T. In het algemeen klassement eindigde de eerste R3 voor de BMW 130i van Patrick Snijers, 8ste algemeen in de wedstrijd die hij vorig jaar nog won.

Guillaume De Ridder domineerde de conventionele Gr.N met zijn Mitsubishi Lancer Evo9 en werd 9de. In R2 en het Junior BRC ging de zege naar Guillaume Dilley die de ganse dag in een duel verwikkeld was met Gino Büx tot de piloot uit Malmédy in de fout ging. Thibault Radoux won overtuigend de strijd in de Ford Fiesta SportTrophy en in Historic zette Tobi Vandenberghe zijn titelambities kracht bij door de wedstrijd in het donker te beslissen ten koste van Rainer Hermann en Dirk Deveux, zijn naaste belager in de titelstrijd.

De East Belgian Rally bleek ook dit jaar weer een zware wedstrijd op een uitermate selectief parcours. Pieter Tsjoen (wiel afgebroken), Kris Princen (idem), Anthony Martin (van de baan) en Bob De Jong (turbo) waren de belangrijkste slachtoffers.

Bekijk het eindklassement hier.

Laatst aangepast op Zondag, 30 november 2014 00:00
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws